«Πάντα ψηλά το κεφάλι!»

15:36 22/11/2013 - Πηγή: AEK365

Αναχωρεί αύριο το πρωί για την Ρώμη ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος είναι υποψήφιος, για την αναδειξή του ως Κορυφαίος νέος Αθλητής της Ευρώπης για το 2013, μετά από σχετική ψηφοφορία των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Εφήβων τον περασμένο Αύγουστο στο Ντουμπάι στα 100μ ύπτιο, συμπεριλήφθηκε στην υποψήφια 5άδα των Αθλητών / τριών την οποία και αποτελούν ακόμη

οι: Ana KONJUH (CRO) από το Τένις, Ruta MEILUTYTE (LTU) από την Κολύμβηση, Cene PREVC (SLO) από το Ski Jumping και Abbie WOOD (GBR) από την Κολύμβηση. Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην ΚΟΕ, ο Απόστολος Χρήστου υποστήριξε:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που δέχτηκα αυτή τη τιμητική διάκριση. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα θεωρώ ότι έχω πετύχει τον στόχο μου και αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος που κατάφερα να εκπροσωπήσω επάξια την Ελλάδα σε αυτή την σπουδαία εκδήλωση».

Σε ερώτηση εάν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αυτή η διάκριση προσθέτει άγχος και ευθύνες για το μέλλον του υποστήριξε: «Κάθε άνθρωπος αλλά και κάθε αθλητής στο επίπεδο που εγώ βρίσκομαι και θέλω να παραμείνω, δηλαδή στις υψηλότερες θέσεις του κόσμου, πρέπει να έχει ευθύνες που θα τον βοηθούν να βελτιώνεται συνεχώς και να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο».

Τέλος εάν αυτό το «πάντα για το καλύτερο» είναι ένα μήνυμα που θέλει να περάσει στους Έλληνες κολυμβητές μεγαλύτερους ή μικρότερους από αυτόν τόνισε: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όχι μόνο οι Έλληνες κολυμβητές αλλά και όλοι οι Έλληνες αυτά τα δύσκολα χρόνια και με δεδομένη αυτή την οικονομική συγκυρία, η οποία βασανίζει τη χώρα μας, θα πρέπει να έχουν πάντα υπομονή, επιμονή, να είναι πεισμωμένοι και πάντα να επιδιώκουν το καλύτερο. Θέλω να τους συμβουλέψω να μη σταματούν ποτέ και να κρατούν διαρκώς ψηλά το κεφάλι».

Keywords
Τυχαία Θέματα