Πανόπουλος: Ναι στις 18 ομάδες

15:10 19/10/2011 - Πηγή: AEK365

Υπέρ της διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 18 ομάδες εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Skoda Ξάνθης μίλησε στον «Sentra» για όλες τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Πανόπουλου:

-για την πρόταση αύξησης των ομάδων της Σούπερ Λιγκα:

«Είναι δίκη μας εισήγηση η αύξηση των ομάδων σε 18 και αν ανατρέξετε ένα μήνα πριν θα δείτε ότι με Δελτίο Τύπου είχαμε προτρέψει τη Σούπερ Λιγκ, βλέποντας το μπάχαλο

που υπάρχει στο ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα, οι ομάδες να γίνουν 18 ή 20. Τότε είχαν απορρίψει την πρόταση, καθώς περίμεναν διαφορετικές εξελίξεις. Χθες και πριν ξεκινήσει η συζήτηση για το αν θα είναι η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός ή ομάδες από τη Β΄ εθνική, κάναμε την πρόταση, για να μην γελοιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο το θέμα.

Πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα και σε άλλες δυο επαρχιακές περιοχές να εμφανιστεί ο κόσμος τους στο γήπεδο. Μετά από πληροφόρηση που είχα, εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Σούπερ Λίγκ η συγκεκριμένη πρόταση. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένας λογικός άνθρωπος, είτε η ΕΠΟ, είτε κάποια άλλη ομοσπονδία, που θα πει όχι».

-για το αν ταιριάζει, αυτή η αλλαγή, στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Ταιριάζει απόλυτα στο ελληνικό πρωτάθλημα, στην ελληνική, σημερινή συγκυρία και στο στάτους της ελληνικής οικονομίας, η Σούπερ Λιγκ από τώρα και για τα επόμενα 10 χρόνια, να αποτελείται μίνιμουμ από 18 ομάδες».

-για το πως θα βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά την αύξηση των ομάδων:

«Από τις 16 ομάδες που συμμετέχουν σήμερα στη Σούπερ Λιγκ, τα κριτήρια δεν τα πληρούν ούτε οι μισές. Λένε τα κριτήρια να γίνουν πιο ελαστικά. Μα τώρα κοροϊδευόμαστε; Το 16 που θα γίνει 18 τους πειράζει, από τη στιγμή που από τις 16 ομάδες είναι ζήτημα αν οι οκτώ πληρούν ακριβώς τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ; Ούτε οι μισές δεν τα πληρούν. Είμαστε σε μια οικονομία με τρομερή ύφεση και τα μπάτζετ των εταιριών θα μειωθούν. Το να αυξηθούν, λοιπόν, οι ομάδες κατά δυο σημαίνει βοήθεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα βοηθήσουμε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, τον Έλληνα προπονητή και γενικά θα βελτιώσουμε το ποιοτικό επίπεδο των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, γιατί συμμετέχοντας σε αγώνες Σούπερ Λιγκ θα βελτιωθούν. Αυτή είναι η εικόνα. Δεν μπορούμε εμείς να είμαστε αμέτοχοι από όσα συμβαίνουν οικονομικά και κοινωνικά γύρω μας. Αυτό μας ταιριάζει, καλώς η κακώς».

-για τον τρόπο που θα λειτουργεί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ μετά την αύξηση των ομάδων:

«Η πρόταση που θα κάνουμε εμείς στη Σούπερ Λιγκ, είναι να μην υποβιβάζονται τρεις ομάδες. Έχοντας 18 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία, υποβαθμίζεται, σε αρκετά μεγάλο βαθμό, η Football League. Αυτό σημαίνει ότι η πρόταση της Σούπερ Λιγκ πρέπει να είναι σαφής. Να πέφτουν δύο ομάδες, η μια απευθείας και η άλλη θα δίνει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League. Γιατί το να υπάρχει ένα ασανσέρ και να ανεβοκατεβαίνουν ομάδες είναι γελοίο. Δεν γίνεται κλειστό κλαμπ η Σούπερ Λιγκ με αυτό τον τρόπο. Δεν

Keywords
Τυχαία Θέματα