Πάει Euro η Αγγλία

00:06 8/10/2011 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2012
7ος ΟΜΙΛΟΣ- 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΥΑΛΙΑ- ΕΛΒΕΤΙΑ: 2-0
Γήπεδο: Στάδιο της Ελευθερίας
Η Ουαλία σκότωσε την Ελβετία, την οποία κέρδισε με 2-0 και την έθεσε εκτός μάχης.
Η Ουαλία μπήκε δυναμικά στο ματς και δημιούργησε αρκετούς κινδύνους μπροστά από τα καρέ του Μπενάλιο. Οι Ουαλοί απειλούσαν κυρίως με τους Ράμσεϊ και Μπέλαμι, οι οποίοι ωστόσο

δεν βρήκαν στόχο στο πρώτο μέρος.
Οι γηπεδούχοπι ήταν πολύ καλύτεροι στην επανάληψη και άνοιξαν το σκορ στο 60' με πέναλτι του Ρλάμσει, ενώ ο Μπέιλ στο 71ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-0. οι Ελβετοί έπαιζαν από τον 55 με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τζίγκλερ.
ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τέιλορ, Κροφτς (81' Βόγκαν), Μπλέικ, Ουίλιαμς, Άλεν, Μόρισον (81' Τσερτς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Μπέλαμι.
ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Τζίγκλερ, Σεντέρος, Ινλέρ, Μπεχράμι, Τζάκα (81' Μεχμεντί), Σακιρί (62' Ροντρίγκεζ), Κλόζε, Α.Φράι (71' Εμεργκάρα), Ντερτιγιόκ.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ- ΑΓΓΛΙΑ: 2-2
Γήπεδο: Στάντιον Ποντγκόριτσα
Το Μαυροβούνιο απέσπασε ισοπαλία 2-2 από την Αγγλία και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι. Οι Άγγλοι πήραν την πρόκριση στο Euro και οι Μαυροβούνιοι τη 2η θέση.
Απόλυτη κυρίαρχος από το πρώτο λεπτό η Αγγλία, κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στο 11'. Ο Γουόλκοτ έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Άσλεϊ Γιανγκ με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τα «λιοντάρια». Οι Βρετανοί συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν στο 2-0 στο 31ο λεπτό. Ρούνεϊ και Γιανγκ συνδυάστηκαν όμορφα με τον τελευταίο να τροφοδοτεί τον Μπεντ, που πλάσαρε προ κενής εστίας.
Οι Μαυροβούνιοι μείωσαν στο 45ο λεπτό με τον Σβέροτιτς, με τους Άγγλους να μένουν με 10 παίκτες στο 75', λόγω αποβολής του Ρούνεϊ. Οι γηπεδούχοι πήραν την ισοπαλία με ένα γκολ του Ντελίμπασιτς στο 90+1'.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Μπόζοβιτς, Κατσκελάν (46' Γιοβάνοβιτς), Βούκσεβιτς, Μπεκιράι (64' Νταμιάνοβιτς), Πέκοβιτς, Ζβέροτιτς, Μπόζοβιτς (80' Ντελίμπασιτς), Σάβιτς, Ντζουντζοβιτς, Βούτσινιτς, Γιόβετιτς.
ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Τζόουνς, Κόουλ, Κάχιλ, Πάρκερ, Τέρι, Μπάρι, Μπεντ (65' Λάμπαρντ), Γιανγκ (60' Ντάουνινγκ), Γουόλκοτ (76' Γουέλμπεκ), Ρούνεϊ.

Keywords
Τυχαία Θέματα