Οζίλ: Ο Ζιντάν το μεγαλύτερο είδωλο μου

13:02 5/6/2012 - Πηγή: AEK365


Με τα καλύτερα λόγια για τον Ζινεντίν Ζιντάν μίλησε ο Μεσούτ Οζίλ ο οποίος χαρακτήρισε τον παλαίμαχο άσο ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης και παραδέχτηκε πως υπήρξε το μεγαλύτερο είδωλο του.
Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα "Tagesspiegel", ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε για
- Τον Ζινεντίν Ζιντάν: "Ο Ζιντάν ήταν το μεγαλύτερο είδωλο μου. Ήταν πλήρης παίκτης, επιδέξιος, με τεχνική μαεστρία, μπορούσε να ελέγξει την μπάλα και είχε καταπληκτικό τελείωμα. Ο Ζιντάν ήταν σπουδαίος

ποδοσφαιριστής, επειδή έκανε τρομερά κόλπα. Προσπαθούσα να τον μιμηθώ με όσα έβλεπα από εκείνον στην τηλεόραση. Παραδόξως, ήταν πολύ εύκολο για εμένα. Ως επαγγελματίας, συνειδητοποιώ ότι, όχι μόνο έκανε απίστευτα πράγματα, αλλά ήταν και αποτελεσματικός για την ομάδα του".
- Την σύγκριση του με τον Ζιντάν: "Ποτέ δεν μπήκα σε αυτή την διαδικασία. Είμαι υπερήφανος που είμαι σε μια σπουδαία ομάδα, όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, ο Ζιντάν ήταν σε άλλο επίπεδο. Ήταν ένας επιτυχημένος ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης. Αυτό θέλω για εμένα και δεν το έχω αποδείξει ακόμα".
- Τις απαιτήσεις που υπάρχουν σε μια ομάδα όπως η Ρεάλ: "Για μένα είναι όπως πριν από δέκα χρόνια στο πάρκο. Όταν είμαι στο γήπεδο θέλω μόνο να διασκεδάζω. Δεν ακούω τίποτα και είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι".
- Τον Ζοσέ Μουρίνιο: "Κάθε παίκτης πρέπει να εκπληρώνει τις ευθύνες του και να υπερασπιστεί την τακτική της ομάδας. Δεν λειτουργεί διαφορετικά η ομάδα. Μαθαίνουμε στην πράξη πώς να παίζουμε κόντρα στους αντιπάλους μας. Αλλά έχει κάτι σαν έμπνευση. Όλα είναι τόσο γρήγορα που δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα εκείνη την στιγμή".

Keywords
Τυχαία Θέματα