Ούτε να ακούσει για τίτλο ο Κόντε

08:15 6/1/2014 - Πηγή: AEK365

Η Γιουβέντους είχε βρεθεί στο -5 από την Ρόμα αλλά μετά το χθεσινό 3-0 είναι στο +8 με αποτέλεσμα πολλοί να την θεωρούν ήδη πρωταθλήτρια αλλά τον Αντόνιο Κόντε να υποστηρίζει πως αυτός και οι παίκτες του δεν πρόκειται να χαλαρώσουν καθόλου καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί.
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ιταλίας τόνισε: "Υπάρχει ικανοποίηση αλλά αυτή η νίκη δεν έκρινε τίποτα. Αυτή η νίκη, όπως και οι άλλες, είναι απλά ακόμη ένα βήμα προς την εκπλήρωση του στόχου. Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι, με την Κάλιαρι εκτός, για το τέλος του πρώτου

γύρου και μετά υπάρχει ολόκληρος ο δεύτερος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε συνεχώς συγκεντρωμένοι και να μην χαλαρώσουμε καθόλου. Όπως είπα και πριν το παιχνίδι, δεν θα πρέπει το +8 να αποδειχθεί παγίδα. Σίγουρα είναι καλή διαφορά αλλά όλα μπορούν να ανατραπούν. Ήμασταν στο -5 από την Ρόμα και τώρα είμαστε στο +8. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα ότι δεν έχει κριθεί τίποτα".
Ο Κόντε μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους λέγοντας το εξής: "Με έχει εντυπωσιάσει το πώς ωριμάζουμε τακτικά αλλά και πνευματικά. Σε αυτά τα 2.5 χρόνια καταφέρνουμε να βρίσκουμε πάντα λύσεις παρά το γεγονός πως οι αντίπαλοι μας, όπως λέτε, μας ξέρουν".
Για την... πείνα της Γιουβέντους ο Ιταλός τεχνικός εξήγησε πως "για μένα αυτή είναι φιλοσοφία ζωής, από όταν ήμουν ποδοσφαιριστής της Γιούβε. Έχω καταφέρει να το περάσω αυτό και στους παίκτες μου αλλά πρέπει να πω ότι βρήκα πρόσφορο έδαφος. Έχω ποδοσφαιριστές που δέχονται να κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν την ομάδα. Δείτε τον Τέβες και τον Γιορέντε, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να γυρίσουν και να βοηθήσουν αμυντικά αν χρειαστεί. Απόψε έκαναν μεγάλο παιχνίδι".
Ο Αντόνιο Κόντε είπε πως "η Ρόμα είναι ένας δυνατός αντίπαλος, έχει κάνει σωστές επενδύσεις και ο Γκαρσία κάνει καλή δουλειά" ενώ αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό της Γιουβέντους από τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ λέγοντας πως "μάλλον υποτιμήσαμε στα δυο πρώτα παιχνίδια την Κοπεγχάγη και την Γαλατάσαραϊ και αυτό το πληρώσαμε με το να αποκλειστούμε, αν και το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου δεν το παίξαμε ποτέ γιατί δεν ήταν ποδόσφαιρο αυτό. Είμαι σίγουρος ότι θα μάθουμε από αυτό τον πικρό αποκλεισμό".
Τέλος ο προπονητής της Γιουβέντους σημείωσε πως "είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πόσο ταπεινοί είναι οι παίκτες μου. Χαίρομαι γιατί πιστεύουν στην δουλειά που κάνουμε. Πάντα μιλάει το γήπεδο και σε αυτά τα 2.5 χρόνια κάνουμε αυτά που πρέπει, με τρόπο εντυπωσιακό πολλές φορές".

Keywords
Τυχαία Θέματα