«Ούτε ευρώ χωρίς μεταρρυθμίσεις»

15:41 25/2/2012 - Πηγή: AEK365

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, είχε η Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, η οποία ξεκαθάρισε και πάλι πως η Ελλάδα θα λάβει την βοήθεια των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ μόνο αν υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν τεθεί. Η συνάντηση με τον Γιούνγκερ έγινε ενόψει της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών την 1η Μαρτίου όπου θα διαπιστωθεί αν η Ελλάδα πληροί τους

όρους για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου.

Από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι θεωρεί πως η κυβέρνηση της Ελλάδας παίρνει πολύ σοβαρά τα καθήκοντά της, αλλά διευκρίνισε ότι το Eurogroup θα πρέπει και πάλι να επιβεβαιώσει ότι είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Άγκελα Μέρκελ κινήθηκε και ο ο επικεφαλής της Bundesbank και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γενς Βάιντμαν. Ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης ξεκαθάρισε πως η χώρα μας δεν θα λάβει περαιτέρω οικονομική βοήθεια εάν δεν ανταποκριθεί στους στόχους που έχουν τεθεί για την άμεση υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και κυρίως για τιθάσευση των δημοσίων δαπανών. «Δεν μπορούμε να εξαναγκάσουμε την Ελλάδα συμμορφωθεί με το πρόγραμμα», δήλωσε ο Γερμανός τραπεζίτης για να συμπληρώσει: «Θα πρέπει όμως να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν θα εκταμιευθούν περαιτέρω δόσεις εάν η Ελλάδα αποτύχει να τηρήσει τη δική της πλευρά της συμφωνίας».

Την ίδια ώρα ο χερ Βάιντμαν ανέλαβε να επιβεβαιώσει στους εκτός Ευρώπης συνέδρους στην G20 πως η Γερμανία μελετά το ενδεχόμενο αύξησης της συνεισφοράς της στο Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα