Ουίλμπεκιν: Πολύ τυχερός που είμαι στην ΑΕΚ

13:51 27/3/2015 - Πηγή: AEK365

Με μικρή καθυστέρηση, λόγω της παράτασης που πήρε η προπόνηση, εμφανίστηκε στην αίθουσα Τύπου ο Σκότι Ουίλμπεκιν. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ της ΑΕΚ ήταν ευδιάθετος και στην πρώτη του τοποθέτηση, πριν δεχθεί ερωτήσεις, ανέφερε:

«Είμαι 1,5 βδομάδα στην Αθήνα. Μου αρέσει πολύ, η ομάδα, οι παίκτες της και το σταφ της. Όλοι με καλοσώρισαν στην ΑΕΚ. Ήταν μια καλή

μετάβαση για μένα στην πρώτη μου σεζόν, ως επαγγελματίας. Είμαι πολύ τυχερός που είμαι εδώ, που έχω και έναν τόσο έμπειρο προπονητή. Ανυπομονώ για το δεύτερο παιχνίδι».

Για τους στόχους του με τη φανέλα της ΑΕΚ: «Ο πρώτος στόχος είναι να κερδίζουμε. Όλοι θέλουν να κερδίζουν. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Ο απώτερος σκοπός θα ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά πρώτα πρέπει να κερδίζουμε συνεχώς».

Για την εμπειρία του στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας: «Ήταν η πρώτη σεζόν εκτός Αμερικής και μακριά από το κολέγιο. Έμαθα πάρα πολλά, έφτασα με την ομάδα μου στον τελικό, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για το αν η παρουσία του στην Ελλάδα τον βοηθήσει να πάει στο NBA: «Το πρωτάθλημα εδώ είναι σε καλύτερο επίπεδο από αυτό της Αυστραλίας, είναι μια τεράστια ευκαιρία για εμένα. Σίγουρα μετά από αυτή τη χρονιά θα σκεφτώ τι θα κάνω στην καριέρα μου. Αυτή τη στιγμή όμως θέλω να επικεντρωθώ στην ΑΕΚ».

Για το τι μπορεί να κάνει φέτος η ΑΕΚ: «Προφανώς ο στόχος είναι να πάμε μέχρι τέλους. Όταν μίλαγα με τον Ποπς ήταν αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας και σε παιχνίδια, όπως τα τελευταία δείχνουμε ότι μπορούμε».

Για την παρουσία του έτερου Αμερικανού, του Μαλίκ Χέρστον, στην ομάδα: «Σίγουρα με τον Μαλίκ τα πάμε καλά. Και ο Ποπς και ο Ίνγκλις με βοηθάνε πολύ, καθώς είναι η πρώτη μου επαγγελματική χρονιά και με καθοδηγούν συνεχώς σε πράγματα που δεν γνωρίζω».

Για το αν μίλησε με τον Νικ Καλάθη πριν υπογράψει: «Έχουμε μιλήσει μερικές φορές, αλλά πριν έρθω στην ΑΕΚ, δεν μιλήσαμε».

Για το αν υποστηρίζει κάποια ομάδα στο NBA και τον αγαπημένο του πόιντ γκαρντ: «Δεν υποστηρίζω κάποια ομάδα, αλλά ο αγαπημένος που πόιντ γκαρντ είναι ο Στέφαν Κάρι».

Keywords
Τυχαία Θέματα