Ομογενής αφέθηκε ελεύθερος μετά από 16 χρόνια άδικης καταδίκης

17:00 5/7/2013 - Πηγή: AEK365

Ο 72χρονος ομογενής Γιώργος Σουλιώτης μετά από 16 χρόνια στη φυλακή της Καλιφόρνιας μπορεί πλέον να απολαύσει την ελευθερία του, αφού πλέον αποδείχθηκε ότι είχε καταδικαστεί για ένα έγκλημα που δεν είχε κάνει.

Ο Σουλιώτης που ζούσε στο Μοντέστο της Καλιφόρνια καταδικάστηκε το 1997 σε ισόβια, καθώς κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία, όταν έπιασε φωτιά το σπίτι που νοίκιαζε με αποτέλεσμα να πεθάνουν η Μισέλ Τζόουνς, 31 χρονών, και τα δύο παιδιά της, ο 8χρονος Ντάνιελ και η 3χρονη Αμάντα. Μάλιστα, αρχικά η κατηγορούσα αρχή είχε ζητήσει τη θανατική ποινή, ωστόσο τελικά καταδικάστηκε

σε ισόβια.

Τελικά, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια ανατράπηκαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο τα στοιχεία με βάση τα οποία είχε καταδικαστεί ο 72χρονος και ο αυτόπτης μάρτυρας που είχε καταθέσει για την κατηγορούσα αρχή κρίθηκε αναξιόπιστος.

Ο Σουλιώτης ωστόσο δήλωσε ότι δεν αμφισβητεί τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια γιατί δεν φρόντισε να υπάρχουν ανιχνευτές καπνού στο σπίτι στο Μοντέστο που νοίκιαζε στα θύματα.

Η μέγιστη ποινή γι' αυτές τις κατηγορίες είναι 6 χρόνια φυλάκιση και δεδομένου ότι είχε εκτίσει ήδη το υπερδιπλάσιο της ποινής αφέθηκε ελεύθερος.

Σε περίπτωση που δεν αποδεχόταν τις κατηγορίες για αμέλεια, μια νέα δίκη θα ξεκινούσε τη Δευτέρα και πιθανόν θα την ακολουθούσαν εφέσεις που θα διαρκούσαν πολλά χρόνια.

Ο Σουλιώτης βγαίνοντας από τη φυλακή και αφού ενώθηκε ξανά με την οικογένειά του δήλωσε συγκινημένος: «Ήθελα μόνο να δω τον ήλιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα