Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνάντηση Προβόπουλου-Τσίπρα

19:40 16/12/2014 - Πηγή: AEK365

Συνάντηση με τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο, είχε το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο του στη Βουλή. Η συνάντηση των δύο ανδρών δεν είχε ανακοινωθεί, ενώ άγνωστοι παραμένουν και οι λόγοι του ραντεβού.

Το γεγονός

αυτό έχει διχάσει τους πολιτικούς παρατηρητές, καθώς ορισμένοι χαρακτηρίζουν τη συνάντηση ως έμμεση απάντηση στο νυν μεγαλοτραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα και στις δηλώσεις του, με τις οποίες προτρέπει βουλευτές να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Άλλοι πάλι την αποδίδουν στην επιθυμία του αρχηγού της αντιπολίτευσης να μάθει «από πρώτο χέρι» το τι θα σημάνει για το χρηματοπιστωτικό σύστημα μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι πως την πρωτοβουλία για τη συνάντηση την είχε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε: "Συζητήσαμε για το πώς χειρίστηκε η Τράπεζα της Ελλάδας τα θέματα νομισματικής πολιτικής, χρηματοπιστωτικής πολιτικής, παροχής ρευστότητας, όταν ήμουν εγώ διοικητής. Πώς τα χειρίστηκε και δεν υπήρξαν παρατράγουδα. Ξέρετε, τότε υπήρχαν ακραίες συνθήκες".

Παραδέχθηκε ότι η συνάντηση έγινε σε "καλό κλίμα", ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του νυν διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, για τη μείωση της ρευστότητας στην αγορά.

Ωστόσο, ερωτώμενος εάν ο ίδιος θα προχωρούσε σε ανάλογες δηλώσεις, είπε με νόημα: "Δεν θα μιλήσω για το τι θα έκανα εγώ, γιατί είναι θεωρητικό. Δείτε πως αντέδρασα στο παρελθόν".

Keywords
Τυχαία Θέματα