Όλη η αλήθεια για Κατσέτη

22:32 26/7/2012 - Πηγή: AEK365

Η απουσία του Πολ Κατσέτη από την αποστολή της ΑΕΚ που ταξίδεψε στο Τσέστερ, προκάλεσε τεράστια έκπληξη. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που όσοι τον έχουν δει μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του και σίγουρα σε αυτή την ομάδα έχει θέση όχι απλά στο ρόστερ, αλλά ίσως και στην ενδεκάδα. Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για τους λόγους του αποκλεισμού του ήταν πολλά. Με επικρατέστερα αυτό της αδυναμίας της ΑΕΚ να πληρώσει τα τροφεία του ή της εκτίμησης του

Βαγγέλη Βλάχου ότι... δεν κάνει.
Ωστόσο, τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Ο Βλάχος ήθελε σαν... τρελός να έχει τον Κατσέτη στη διάθεσή του, ενώ και η διοίκηση -παρά το γεγονός ότι ψάχνει ακόμη και το... ευρώ για να κρατήσει ζωντανή την ομάδα- ήταν διατεθειμένη να αναζητήσει μια φόρμουλα συμφωνίας με την Αδελαΐδα. Όμως, το αξεπέραστο πρόβλημα ήταν άλλο. Ποιο; Οι τραγικοί χειρισμοί που έγιναν από την ΑΕΚ σε αυτή την υπόθεση από την πρώτη στιγμή.
Ο Κατσέτης αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι σε ηλικία 15,5 χρονών. Η διαδικασία που προβλέπει η FIFA για ποδοσφαιριστές τέτοιας ηλικίας που μετακινούνται σε ομάδα άλλης ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρη: Πρέπει ο κηδεμόνας του παιδιού να μεταβεί στη χώρα που βρίσκεται αυτή η ομάδα, να εξασφαλίσει άδεια παραμονής και εργασίας και στην συνέχεια να «καλέσει» τον παίκτη καταθέτοντας αίτηση για βίζα. Ωστόσο, η ΑΕΚ έκανε το αντίθετο! Πρώτα εξασφάλισε τα χαρτιά για να ταξιδέψει ο παίκτης και έπειτα για τον πατέρα του.
Έτσι, η αίτηση που κατατέθηκε από την ΠΑΕ στη FIFA για την έκδοση του διεθνούς πιστοποιητικού του παίκτη απορρίφθηκε. Τον περασμένο Ιανουάριο η ΑΕΚ έκανε νέα αίτηση στη FIFA για να εκδώσει το δελτίο. Σύμφωνα με διαρροές από την ΠΑΕ, σε αυτή την αίτηση παρουσίασε τον πατέρα του παιδιού ως... αγρότη(!) μόνιμο κάτοικο Ελλάδας, όμως το αίτημα απορρίφτηκε γιατί τα δικαιολογητικά δεν κρίθηκαν επαρκεί (είναι να... απορεί κανείς γιατί).
Όλα αυτά είχαν ως συνέπεια να απομένει πλέον μόνο ένας δρόμος για την ΑΕΚ: Να... σβήσει το παρελθόν, να παρακάμψει τη FIFA και -από τη στιγμή που ο παίκτης έκλεισε τα 16- να καταθέσει με την ελληνική του (πλέον) ταυτότητα αίτηση για να του εκδοθεί από την ΕΠΟ ερασιτεχνικό δελτίο γηγενούς ποδοσφαιριστή, με την προοπτική ένα μήνα αργότερα να εκδοθεί και το επαγγελματικό. Ωστόσο, οι αιτήσεις για αυτά τα δελτία γίνονται από 1η Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι (αφού θα χανόταν η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος) ο Κατσέτης θα αποκτούσε δικαίωμα συμμετοχής με την ΑΕΚ τον προσεχή Ιανουάριο.
Η ΑΕΚ ήταν πρόθυμη να κάνει τη διαδικασία και να περιμένει τον παίκτη. Ωστόσο, η δική του πλευρά παρουσιάστηκε έντονα δυσαρεστημένη από τους προηγούμενους χειρισμούς, αλλά και από την προοπτική να μείνει ο ποδοσφαιριστές «ανενεργός» μέχρι τον Ιανουάριο. Έτσι, ζήτησαν από την ΑΕΚ να λυθεί η συνεργασία τους με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σκοπός τους είναι ο Κατσέτης να αναζητήσει την τύχη του στην Ιταλία.
Μάλιστα, ένα ακόμη ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι οι διοικούντες την ΑΕΚ δέχθηκαν τ
Keywords
Τυχαία Θέματα