Οι υποψήφιοι αντι-Γκουαρντιόλα

12:27 27/4/2012 - Πηγή: AEK365

Δημοσιεύματα από την Αγγλία και την Ισπανία φέρνουν τον Πεπ ΦΓκοουαρντιόλα ένα βήμα πριν από την έξοδο από το «Καμπ Νου» και ήδη η σεναριολογία για τον αντικαταστάτη του έχει ξεκινήσει. Πολλά είναι τα ονόματα που έχουν ακουστεί για τον πάγκο της Μπάρτσα, αλλά ποιος θα είναι τελικά ο τυχερός που θα κοουτσάρει τον Μέσι από τον Ιούνιο και μετά;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Marca, πέντε είναι τα ονόματα εκείνα που συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες και κάποια από αυτά

θα σας προκαλέσουν αίσθηση.

Ερνέστο Βαλβέρδε (48 ετών): Ναι καλά διαβάσατε. Ο πρώην, τεχνικός του Ολυμπιακού (από τον Ιούνιο) είναι στα υπόψη του προέδρου της Μπάρτσα Σάντρο Ροσέλ. Μπορεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο να μην κατάφερε πολλά με τους «ερυθρολεύκους» αλλά η πορεία του στη γειτονική Εσπανιόλ την οποία κάποτε οδήγησε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου UEFA, δεν έχει ξεχαστεί. Στα συν του, ο επιθετικός τρόπος παιχνιδιού τον ομάδων που κοουτσάρει. Στα κατά η έλλειψη εμπειρίας από ομάδες τέτοιου επιπέδου.

Αντρέ Βίλας Μπόας (34 ετών): Το παιδί θαύμα της προπονητικής δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή τη λίστα. Μπορεί φέτος να απέτυχε παταγωδώς στην Τσέλσι, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί ένα από τα πιο καυτά ονόματα στην Ευρώπη. Ο «νέος Μουρίνιο» είναι χωρίς δουλειά αυτή τη στιγμή, ωστόσο και ο Μοράτι τον θέλει στην Ίντερ, ενώ τροχοπέδη μπορεί να αποτελέσει η αποτυχία του με την Τσέλσι.

Λουίς Ενρίκε (41 ετών): Ένας ακόμη νέος τεχνικός, ο οποίος αναδείχθηκε φέτος, μέσω της Ρόμα. Ο Λουίς Ενρίκε μπορεί να μην κατάφερε πολλά στους Ρωμαίους, ωστόσο είναι πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, γνωρίζει από μέσα την κουλτούρα του συλλόγου και αυτό ίσως αποτελέσει συν.

Λοράν Μπλαν (46 ετών): Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας μπορεί να κάθεται λίγα χρόνια στους πάγκους, ωστόσο έχει να καταγράψει τρομερά επιτεύγματα. Πήρε πριν από μερικά χρόνια τον τίτλο στη Γαλλία με την Μπορντό (!) και κατάφερε να αναγεννήσει μια Γαλλία μπάχαλο. Το συμβόλαιό του με τη Γαλλία εκπνέει μετά από τη λήξη του Euro και ίσως γίνει κάποια επαφή με την Μπαρτσελόνα.

Μαρσέλο Μπιέλσα (56 ετών): Και πάμε τέλος στον Μαρσέλο Μπιέλσα, τον γηραιότερων εκ των πέντε, αλλά και τον επικρατέστερο. Ο κόσμος της Μπαρτσελόνα τον θέλει, ο Ροσέλ τον συμπαθεί, ενώ και διάφοροι παίκτες της ομάδας έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για εκείνον κατά καιρούς. Χθες οδήγησε την Μπιλμπάο στον τελικό του Europa League, έχοντας αποκλείσει τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σάλκε και Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο τρόπος παιχνιδιού της Μπιλμπάο μοιάζει πολύ με εκείνον της Μπαρτσελόνα. Πρέσινγκ, κατοχή και όμορφο επιθετικό ποδόσφαιρο. Το συμβόλαιό του με τους Βάσκους εκπνέει τον Ιούνιο και αποτελεί αυτή τη στιγμή του νούμερο ένα φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπαρτσελόνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα