Οι Βαυαροί ξανά στον θρόνο τους

18:53 6/4/2013 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 28η αγωνιστική

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν Μονάχου 0-1
Γήπεδο: Commerzbank Arena

Το 23ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και το πρώτο μετά το 2010 πανηγυρίζει από σήμερα η Μπάγερν Μονάχου καθώς είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια Γερμανίας για το 2013 μετά την νίκη της στην Φρανκφούρτη επί της Άιντραχτ με 1-0. Σημειώνεται πως για πρώτη φορά στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος μια ομάδα κατακτά τον τίτλο τόσο νωρίς. Πρόκειται για την 11η συνεχόμενη νίκη των Βαυαρών, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ

στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος, ενώ με 24 νίκες σε 28 αγώνες πάνε για το ρεκόρ των 25 νικών που μοιράζεται με την Μπορούσια Ντόρτμουντ της σεζόν 2011-2012. Επίσης με 79 γκολ σε 28 αγώνες απειλεί το ρεκόρ των 101 γκολ που κατέχει η ίδια από την σεζόν 1971-72.
Το γκολ τίτλου για την Μπάγερν Μονάχου πέτυχε στο 52ο λεπτό ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ εκμεταλλευόμενος μπαλιά του Φίλιπ Λαμ αν και οι Βαυαροί θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί νωρίτερα αν ο Αλάμπα ήταν εύστοχος στο πέναλτι που κέρδισε η Μπάγερν Μονάχου στο 27ο λεπτό έπειτα από ανατροπή του Ρόμπεν.
Πλέον η Μπάγερν Μονάχου στρέφει την προσοχή της στην ρεβάνς με την Γιουβέντους για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και η Άιντραχτ θα συνεχίσει την προσπάθεια της να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Νικόλοφ, Γιούνγκ, Ζαμπράνο, Άντερσον Οσίπκα, Ρους (71' Στεντέρα), Ροντ, Άιγκνερ, Λάνιγκ (30' Σελόζι), Ινούι, Ματμούρ (75' Λάκιτς)
Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Μαρτίνεθ, Σακιρί, Μίλερ (63' Λουίς Γκουστάβο), Ρόμπεν (63' Ριμπερι) Γκόμες (75' Πιζάρο)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ 4-2
Γήπεδο: Signal Iduna Park

Μετά από δυο συνεχόμενους τίτλους, η Μπορούσια Ντόρτμουντ παρέδωσε σήμερα το στέμμα της πρωταθλήτριας στην Μπάγερν Μονάχου παρά την επικράτηση της επί της Άουγκσμπουργκ με 4-2. Η ομάδα του Κλοπ ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε στο 22ο λεπτό όταν ο Σίμπερ εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας και έκανε το 1-0 αλλά η Άουγκσμπουργκ δεν το έβαλε κάτω και ανέτρεψε το σκορ μέσα σε δυο λεπτά με τον Μπάιερ (43') και τον Φογκτ (45'). Στην επανάληψη και χάρη στις αλλαγές του Κλοπ, η Μπορούσια Ντόρτμουντ πήρε τελικά την νίκη αφού πρώτα ισοφάρισε με τον Σίμπερ στο 52ο λεπτό για να έρθει στην συνέχεια ο Σούμποτιτς (64') και ο Λεβαντόφσκι (90') να διαμορφώσουν το τελικό 4-2.
Η Ντόρτμουντ έχει πλέον μπροστά της την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς μεσοβδόμαδα θα υποδεχτεί την Μάλαγα στην ρεβάνς του 0-0 για τα προημιτελικά ενώ η Άουγκσμπουργκ θα προσπαθήσει να κρατήσει μέχρι το τέλος την θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής.

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Λάνγκερακ, Γκροσκρόιτς, Σούμποτιτς, Σαντάνα, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Σαχίν, Χόφμαν, Λέιτνερ (52' Γκέτσε), Μπίτενκουρτ (52' Λεβαντόφσκι), Σίμπερ (83' Κελ)
Άουγκσμπουργκ: Μάνινγκερ, Φερχό, Κάλσεν-Μπράγκερ, Κλαβάν, Όστρολεκ, Μπάιερ, Βέρνερ (80' Τσόι), Γουόν Γι, Φογκτ (68' Ορλ), Χαν, Μέλντερς (46' Μόραβεκ)

Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε 0-2
Γήπεδο: Weser Stadion

Σπουδαία νίκη που την κρατά στην τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε η Σάλκε καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Βέρντερ Βρέμης με 2-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τσιπριάν Μαρικά που στο 51ο λεπτό έδωσε την ασίστ στον Ντράξλερ ο οποίος έκανε το 1-0 και στο 69ο λεπτό από δημιουργός έγινε εκτελεστής διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 για την Σάλκε. Τα πράγματα για την Βέρντερ Βρέμης δυσκολεύουν ακόμα πιο πολύ καθώς βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού μετρώντας έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη.

Βέρντερ Βρέμης: Μίλιτς, Παπασταθόπουλος, Πρεντλ, Λουκιμίγια, Ιγκνόφσκι (78' Στεφάνοβιτς) Χαντ, Τρίμπουλ, Αρναούτοβιτς, Ντε Μπρούιν, Ελία (72' Γιλντιρίμ), Πέτερσεν
Σάλκε: Χίλντεμπραντ, Ουσίντα, Χέβεντες, Ματίπ, Κολάσινατς, Νόιστεντερ, Χέγκερ, Μπάστος (46' Ράφαελ), Ντράξλερ (70' Φουχς), Φαρφάν, Μαρικά (89' Πούκι)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ 1-1
Γήπεδο: Bay Arena

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν κατάφερε να κερδίσει την Βόλφσμπουργκ με τις δυο ομάδες να μένουν στο 1-1 και τους γηπεδούχους να διατηρούνται στην 3η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ωστόσο η 4η Σάλκε έχει πλησιάσει πλέον στους τέσσερις βαθμούς. Ο Σούρλε στο 12ο λεπτό έβαλε μπροστά την Μπάγερ Λεβερκούζεν αλλά η Βόλφσμπουργκ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με γκολ του Κίαερ στο 70ο λεπτό και έτσι έφτασε τις τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Καρβαχάλ, Φολσέιντ, Σβαμπ, Μπένις, Ρέιναρτς (73' Ρόλφες), Μπέντερ, Κάστρο, Σούρλε, Σαμ (60' Χέγκελερ), Κίσλινγκ
Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Νάλντο, Φάγκνερ (86' Τρας), Κίαερ, Ροντρίγκεζ, Πόλακ, Μεντόγεβιτς, Άρνολντ (62' Χέλμες), Ντιέγκο, Χασέμπε, Όλιτς (90' Σάφερ)

Γκλάντμπαχ-Γκρόιτερ Φιρτ 1-0
Γήπεδο: Borussia Park

Νίκη που την ανέβασε, προσωρινά, στην έκτη θέση που οδηγεί στο Europa League πέτυχε η Γκλάντμπαχ καθώς επικράτησε της ουραγού Γκρόιτερ Φιρτ με 1-0. Στο 66ο λεπτό η Γκρόιτερ Φιρτ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ζίμερμαν και οκτώ λεπτά αργότερα ο Λουκ Ντε Γιόνγκ πέτυχε το γκολ που χάρισε στην Γκλάντμπαχ την νίκη.

Γκλάντμπαχ: Τερ Στέγκεν, Γιάντσκε, Μπρούερς, Ντομίνγκεζ, Βεντ, Νορντβέιντ, Μαρξ (73' Ξάκα), Χέρμαν (87' Νταμς), Γιούνες (78' Χάνκε), Αράνγκο, Ντε Γιόνγκ
Γκρόιτερ Φιρτ: Χεσλ, Ζίμερμαν, Σόμπιχ, Μαβράχ (57' Κλάινε), Μπάμπα, Πέτσος, Φούρστνερ, Πριμπ (80' Αζέμι), Κλάους, Σάραρερ, Τζούρτζιτς (73' Νέριγκ)

Αμβούργο-Φράιμπουργκ 0-1
Γήπεδο: Imtech Arena
Γερά στην μάχη για την έξοδο στο Europa League παρέμεινε η Φράιμπουργκ που πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη μέσα στο Αμβούργο με 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Σμιντ στο 68ο λεπτό. Πρόκειται για την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της Φράιμπουργκ η οποία βρίσκεται στην 5η θέση ισόβαθμη της Άιντραχτ ενώ το Αμβούργο δεν κατάφερε να πλησιάσει στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο μένοντας για τρίτη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη.
Αμβούργο: Άντλερ, Ντικμέιερ, Μανσίν, Βέστερμαν, Γιάνσεν, Σκιέλμπρεντ (68' Κάτσαρ), Αρσλάν (70' Μπαντέλ), Φαν Ντερ Φάαρτ, Αόγκο (89' Ραΐκοβιτς), Ρούντνεβς, Σον
Φράιμπουργκ: Μπάουμαν, Μούτζα, Κρμας, Ντιανέ, Σοργκ, Σούστερ, Γκίντερ, Σμιντ, Καλιγκιούρι, Κρούσε, Ρόσενταλ (79' Μακιάντι)

Η 28η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τα παιχνίδια Νυρεμβέργη-Μάιντς (16:30) και Ανόβερο-Στουτγάρδη (18:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα