Οι τζιχαντιστές αποκεφαλίζουν σε βίντεο 21 χριστιανούς (ΦΩΤΟ)

22:12 15/2/2015 - Πηγή: AEK365

Ένα βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό 21 κοπτών, οι οποίοι είχαν απαχθεί στην Λιβύη, έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Αιγύπτιοι χριστιανοί όμηροι, ντυμένοι με πορτοκαλί στολές, αποκεφαλίστηκαν, έχοντας το κεφάλι τους ακουμπισμένο στο έδαφος.

Το βίντεο εμφανίστηκε σε λογαριασμό στο Twitter μιας ιστοσελίδας που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος. Οι 21 Αιγύπτιοι έπεσαν στα χέρια των τζιχαντιστών πριν περίπου δύο μήνες, ενώ αρχικά είχαν εκφραστεί

φόβοι για το θάνατό τους, καθώς λογαριασμοί στο Twitter που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση ανέφεραν ότι οι εξτρεμιστές τους είχαν εκτελέσει.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, οι άτυχοι Κόπτες πράγματι να αποκεφαλίστηκαν προ δύο μηνών, αλλά το βίντεο να δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Για μία ακόμα φορά, τα πλάνα είναι αριστοτεχνικά δεμένα, ενώ ο αρχηγός των μακελάρηδων προειδοποιεί πως το ΙΚ θα κατακτήσει την Ρώμη, ενώ προειδοποιεί πως στέλνει «αιματοβαμμένο μήνυμα σε όλες τις χώρες του σταυρού».

Την ίδια στιγμή, στους αγγλικούς υπότιτλους του βίντεο, το οποίο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού των τζιχαντιστών «Dabiq», αναφέρεται ότι η μαζική εκτέλεση είναι αντίποινα στην «δίωξη μουσουλμάνων γυναικών από σταυροφόρους Κόπτες της Αιγύπτου».

Σοκ προκαλεί η εικόνα της θάλασσας που άλλαξε χρώμα αφού βάφτηκε με το αίμα των αθώων ομήρων. Οι τζιχαντιστές επικαλούνται το όνομα του πρώην επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, με τον αρχηγό της ομάδας να προειδοποιεί: «Στη θάλασσα που κρύψατε το σώμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν, θα αναμείξουμε το αίμα σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα