Οι σπαρακτικές προσωπικές ιστορίες των θυμάτων του ναυαγίου στη Νότια Κορέα

09:07 26/4/2014 - Πηγή: AEK365

Μια κοπέλα που πέθανε την ημέρα των γενεθλίων της. Ένα παιδί που μετά το σχολείο δούλευε για να συντηρήσει την οικογένειά του. Και οι δυό τους, μαζί με πολλούς άλλους, θύματα του πολύνεκρου ναυαγίου που έχει σκορπίσει πένθος στη Νότια Κορέα.

Η βύθιση του Sewol είναι η χειρότερη ναυτική τραγωδία που έχει ζήσει η Νότια Κορέα εδώ και δεκαετίες.

Τις ιστορίες των θυμάτων της τραγωδίας του πλοίου Sewol παρουσιάζει σε ένα συγκινητικό ρεπορτάζ το CNN.

Η Μπίλι Κιμ, ένα παιδί που εμφανίζεται

στο video να παίζει με χούλα χουπ, φορώντας στολή σκυλιού Δαλματίας. Από μικρή, λέει η μητέρα της, αγαπούσε τις κατσίκες κι έτσι της... έμεινε το όνομα Μπίλι (σ.σ. από το cartoon Billy the Goat).

Η Παρκ Χι Σαν ήταν ένα κορίτσι 16 ετών που στο μέλλον ήθελε να γίνει τηλεοπτική συγγραφέας, ενώ ο 15χρονος Λι Σο Τζουν μετά το σχολείο πήγαινε και δούλευε σαν σερβιτόρος για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του, καθώς ο πατέρας του είναι άνεργος.

Και οι δασκάλες που χάθηκαν μαζί με τα παιδιά, δεν ήταν πολύ μεγαλύτερες από τους μαθητές τους. H Κιμ Τσο Γουάν δίδασκε για πρώτη φορά. Έχασε τη ζωή της στο ναυάγιο, ανήμερα των γενεθλίων της.

Μπορεί τα περισσότερα μέλη του πληρώματος να εγκατέλειψαν το καράβι την ώρα που βυθιζόταν, καταδικάζοντας σε θάνατο τους επιβάτες, αλλά υπήρχαν και εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στις περιστάσεις και πέθαναν σαν ήρωες.

Ο 44χρονος Γιενγκ Ντέι Χολντ, μόλις άρχισε να βυθίζεται το πλοίο τηλεφώνησε στη γυναίκα του. Ήξερε τι τον περίμενε. «Το πλοίο βυθίζεται», της είπε. «Χρησιμοποίησε τα χρήματα στην τράπεζα για να πληρώσεις τα δίδακτρα των παιδιών». Και πριν κλείσει το τηλέφωνο, της είπε: «Πρέπει να κλείσω τώρα. Πρέπει να πάω να σώσω κι άλλα παιδιά». Ήταν η τελευταία φορά που η σύζυγός του άκουσε τη φωνή του...

ΠΗΓΗ:Newsit

Keywords
Τυχαία Θέματα