Οι σφυρίχτρες του Euro

00:36 30/5/2012 - Πηγή: AEK365

Κάρλος Βελάσκο Καμπάλιο (41 ετών, ΙΣΠΑΝΙΑ)
ΒΟΗΘΟΙ: Ρομπέρτο Αλόνσο, Χουάν Κάρλος Γιούστε
Γεννημένος στις 16 Μαρτίου του 1971 στη Μαδρίτη, ο Κάρλος Βελάσκο Καρμπάλιο έκανε το ντεμπούτο του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν την 11η Σεπτεμβρίου του 2004 σε ματς της Μπαρτσελόνα με τη Σεβίλλη. Ανήκει στο σύνδεσμο διαιτητών της Μαδρίτης.
Από την Πρωτοχρονιά του 2008 απέκτησε το σήμα της FIFA διεθνές ντεμπούτο σε φιλικό ανάμεσα σε Ισραήλ και Χιλή (26 Μαρτίου

2008).
Την περίοδο 2008/09 η Ρουμανική Ομοσπονδία τον κάλεσε για να σφυρίξει το ντέρμπι ανάμεσα σε Στεάουα και Ντιναμό, ενώ ήταν ο άρχων του περσινού τελικού του Europa League, ανάμεσα σε Πόρτο και Μπράγκα.

Χάουαρντ Γουέμπ (41 ετών, ΑΓΓΛΙΑ)
ΒΟΗΘΟΙ: Μάικλ Μούλαρκεϊ, Πίτερ Κίρκαπ
Γνωστός και μη εξαιρετέος στο ευρύ κοινό ο Χάουαρντ Γουέμπ είναι γεννημένος στις 14 Ιουλίου του 1971. Αστυνόμικός στο επάγγελμα και με πατέρα πρώην διαιτητή.
Ο Βρετανός είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες αλλά και αναγνωρίσιμες, σφυρίχτρες τόσο στο Νησί όσο και στην Ευρώπη.
Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ρέφερι όλων των εποχών σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHS).
Ο Γουέμπ έγινε ο μοναδικός που κατάφερε να διευθύνει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (Μπάγερν Μ.- Ίντερ) και τον τελικό του Μουντιάλ (Ισπανία- Ολλανδία) μέσα στην ίδια χρονιά (2010).
Παρών σε αμέτρητους αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, Παρών στο Euro 2008 και πολλές φορές στο στόχαστρο οπαδών και παικτών για τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις του. Ο σταρ της «12αδας»

Στεφάν Λανουά (43 ετών, ΓΑΛΛΙΑ)
ΒΟΗΘΟΙ: Ερίκ Ντανσόλ, Φρεντερίκ Κανό
Γεννημένος στις 18 Σεπτεμβρίου του 1969, ο Στεφάν Λανουά ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής και αργότερα μεταπήδησε στη διαιτησία. Διεθνής από το 2006, εργάζεται ως διανομέας βιντεοπαιχνιδιών.
Κορυφαίες του διαιτητικές στιγμές οι συμμετοχές σε Euro 2008 και Μουντιάλ 2010, ενώ είναι διεθνής από το 2006.

Βόλγκανγκ Σταρκ (43 ετών, ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
ΒΟΗΘΟΙ: Γιαν Χέντρικ Σάλβερ, Μάικ Πικέλ
Ο γεννημένος στο Λάντσουτ στις 20 Νοεμβρίου του 1969, Σταρκ, εργάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος.
Μέλος της γερμανικής ομοσπονδίας από το 1994 και της FIFA από το 1998, είναι διαιτητής κατηγορίας UEFA Elite.
Με πάμπολλους αγώνες στο παλμαρέ του, τόσο σε Μπουντεσλίγκα, όσο και σε Τσάμπιονς Λιγκ, ο Σταρκ πήρε μέρος στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής (τρεις αγώνες), όπως και στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο.
Βρέθηκε στο στόχαστρο του Μουρίνιο όταν διεύθυνε τον ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Τσέλσι και Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2008/09, όπως κι εκείνο πέρσι ανάμεσα σε Ρεάλ και στους Καταλανούς.
Πρόσφατα ήταν ρέφερι στον αγώνα μπαράζ της Χέρτα με τη Ντίσελντροφ, με τους οπαδούς της δεύτερης να μπουκάρουν στο ματς και να διακόπτουν τον αγώνα.
Μεγάλη του στιγμή ο τελικός του Europa League φέτος, ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο.
Έχει σφυρίξει την ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μονακό το 2003.

Βίκτορ Κασάι

Keywords
Τυχαία Θέματα