Πτήση MH370: Θεωρίες έναν χρόνο μετά την εξαφάνιση

22:03 8/3/2015 - Πηγή: AEK365

Στις 8 Μαρτίου 2014 η πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο χάθηκε για πάντα από τα ραντάρ. Ένα χρόνο και αμέτρητες έρευνες μετά δεν έχει βρεθεί ούτε ίχνος του και οι 239 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό παραμένουν «αγνοούμενοι». Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισής του άρχισαν να διαμορφώνονται διάφορες θεωρίες σχετικά με την κατάληξή του από λογικές έως και... επιστημονικής φαντασίας. Κρατικές και ανεπίσημες πηγές, επιστήμονες και συνομωσιολόγοι έδωσαν την δική τους εκδοχή για την τύχη, ωστόσο μοιάζει λες και «άνοιξε η γη και το κατάπιε».

Οι θεωρίες είναι πολλές όμως οι παρακάτω είναι οι πιο διαδομένες, είτε επειδή έχουν μια λογική βάση είτε επειδή είναι άκρως ευφάνταστες!

Το αεροπλάνο συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό

Αναλύοντας όλα τα δεδομένα από τους δορυφόρους και συνδυάζοντας τα με τα δεδομένα από το αεροπλάνο μέχρι που σταμάτησε να εκπέμπει, οι επίσημοι ερευνητές θεωρούν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε κάπου στον νότιο Ινδικό Ωκεανό. Ωστόσο το μεγάλο ερώτημα εδώ είναι για ποιο λόγο ακριβώς το σκάφος βρέθηκε εκεί καθώς το σημείο απέχει πολύ από την κανονική του διαδρομή. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπήρχε αεροπειρατεία ή να έγινε κάποιο λάθος τεχνικό ή του πιλότου που να το εξέτρεψε από την πορεία του.

Καταρρίφθηκε κατά λάθος

Η θεωρία αυτή διαδόθηκε ιδιαιτέρως από τον συγγραφέα Νάιτζελ Κόθρον, ο οποίος στο βιβλίο του «Flight MH370 The Mystery» υποστηρίζει ότι το αεροπλάνο πιθανότατα καταρρίφθηκε κατά λάθος κατά διάρκεια μιας κοινής αμερικανο-ταϊλανδικής στρατιωτικής άσκησης στην νότια Κινεζική Θάλασσα. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί κάτι τέτοιο: το 1983 η Σοβιετική Ένωση κατέρριψε την πτήση 007 των κορεατικών αερογραμμών και το αμερικανικό ναυτικό κατέρριψε ένα ιρανικό αεροσκάφος το 1988 κατά τη διάρκεια ασκήσεων. Ωστόσο, υπάρχουν σκέψεις κατά πόσο θα μπορούσε η αμερικανική και η ταϊλανδική πλευρά να καλύψουν το γεγονός.

Καταρρίφθηκε κοντά στην αμερικανική βάση στο νησάκι Ντιέγκο Γκαρσία

Μια θεωρία ευρέως διαδεδομένη, την οποία εισήγαγε ο πρώην επικεφαλής της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Proteus Airlines, Μακ Ντουγκέν, η οποία υποστηρίζει ότι η πτήση καταρρίφθηκε από τον αμερικανικό στρατό εξαιτίας του φόβου τρομοκρατικής επίθεσης στη ναυτική βάση των ΗΠΑ που βρίσκεται στο απομονωμένο νησάκι του Ινδικού Ωκεανού, Ντιέγκο Γκαρσία. Ο Ντουγκέν αναφέρει ότι υπήρξαν μαρτυρίες από κατοίκους των Μαλβίδων ότι είδαν ένα αεροπλάνο να κατευθύνεται προς το νησάκι, αν και οι μαρτυρίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Παράλληλα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πιλότος του αεροσκάφους, Ζαχαρί Αχμάντ Σαχ, στον προσομοιωτή πτήσης που είχε στο σπίτι του είχε εκτελέσει «πτήση» προς τη συγκεκριμένη βάση και στη συνέχεια είχε διαγράψει τα αρχεία. Επίσημα, αυτό το εύρημα δεν υπήρξε ποτέ.

Το αεροσκάφος είναι στη Ρωσία κατ'εντολή του Πούτιν

Ο δημοσιογράφος Τζεφ Γουάιζ του CNN, ειδικός σε επιστημονικά θέματα και ερασιτέχνης πιλότος, ο οποίος έχει γράψει το βιβλίο με τίτλο «The Plane that wasn't there», υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος δεν εξαφανίστηκε στην θάλασσα αλλά προσγειώθηκε στο Καζακστάν, με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από μια εξαιρετικά καλά οργανωμένη αεροπειρατεία. Όπως αναφέρει, κάποιος ή κάποιοι από τους επιβάτες που κάθονταν στην πρώτη θέση, δηλαδή πολύ κοντά στο πιλοτήριο, πήραν τον έλεγχο του αεροσκάφους. Ταυτόχρονα, με ειδικά μηχανήματα είχαν την δυνατότητα να αλλάξουν και ορισμένα σήματα που εξέπεμπε το σκάφος στους δορυφόρους με αποτέλεσμα να αποπροσανατολιστούν εκείνοι που διεξήγαγαν αργότερα τις έρευνες. Μετά την εξαφάνισή του, ψάχνοντας όλοι στο νότο, το αεροσκάφος βρισκόταν βόρεια στο Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν. Πιστεύει μάλιστα ότι προσγειώθηκε σε μια λωρίδα γης που έχει πέσει σε αχρηστία τις τελευταίες δεκαετίες παρά το γεγονός ότι από το σημείο αυτό γίνονται ακόμα εκτοξεύσεις στο διάστημα. Προσθέτει ότι έγινε «αόρατο» από τα ραντάρ κατά την διάρκεια της μακράς πτήσεις πετώντας κοντά στα σύνορα. Πάντως ακόμα και ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά γιατί η Ρωσία και ο Πούτιν να θέλουν το αεροσκάφος.

Βρίσκεται στο Πακιστάν για τρομοκρατικούς λόγους

Η θεωρία αυτή, που ξεκίνησε από έναν στρατηγό των ΗΠΑ που πλέον έχει αποσυρθεί, αναφέρει ότι το αεροπλάνο κατέληξε στο Πακιστάν με καθοδήγηση των Ταλιμπάν με σκοπό να μεταφέρει όπλα μαζικής καταστροφής, ώστε να γίνει επίθεση στο Ισραήλ. Η θεωρία αυτή όταν ο μεγιστανας του Τύπου, Ρούπερτ Μέρντοχ, έγραψε στο Twitter: «Ίσως δεν συνετρίβη, αλλά κλάπηκε και κρύφτηκε επιμελώς, ίσως στο Πακιστάν, όπως ο Μπιν Λάντεν».

Το αεροσκάφος MH370 και το MH17 (που καταρρίφθηκε στην Ουκρανία) είναι τα ίδια

Λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 ένα ακόμα αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών καταρρίφθηκε, ενώ πετούσε πάνω από την Ουκρανία. Όταν φωτογραφίες από τον τόπο της συντριβής ήρθαν στο φως κάποιοι ανέφεραν ότι από τα συντρίμμια φαίνεται ότι το αεροπλάνο ήταν στην πραγματικότητα το MH370. Ωστόσο, η θεωρία δεν εξηγει πώς και πού παρέμενε το αεροπλάνο κρυμμένο για έξι μήνες, ούτε τι συνέβη με τα πτώματα.

Απήχθη από εξωγήινους

Ένα γεγονός που βρίθει συνομωσιών δεν θα μπορούσε να είναι πλήρες αν δεν είχε ως σενάριο και την ανάμιξη των εξωγήινων. Φυσικά αμέσως μετά την εξαφάνισή του όλοι οι «εξωγηινολάγνοι» αποφάνθηκαν ότι το αεροπλάνο το απήγαγαν οι εξωγήινοι για τους δικούς του λόγους. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα...

Απλή πτώση, συνομωσίες ή.. εξωγήινοι το δεδομένο είναι ότι ένα χρόνο μετά η πτήση ΜΗ370 παραμένει εξαφανισμένη και οι συγγενείς των 239 ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό μένουν πίσω να ακούν τα πιο τρελά σενάρια σχετικά με την τύχη των αγαπημένων τους, οι οποίοι τυπικά έχουν κηρυχθεί νεκροί, ωστόσο στο μυαλό των συγγενών τους αν δεν επιβεβαιωθεί κάτι θα μένει για πάντα η αμφιβολία και η ελπίδα...

Keywords
Τυχαία Θέματα