Οι περισσότεροι… έκαναν παρέλαση

17:35 10/11/2011 - Πηγή: AEK365

Ένα όχι και τόσο σύνηθες φαινόμενο συνέβη στην φετινή Σούπερ Λίγκα. Μόλις τέσσερις προπονητές έχουν απολυθεί ή παραιτηθεί μέχρι στιγμής από τις ομάδες τους, με τους δύο εξ' αυτών να προλαβαίνουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (έτσι όπως αυτή πραγματοποιήθηκε).

Στο πρωτάθλημα στο οποίο έχουμε περίπου τον ίδιο αριθμό αλλαγών προπονητών με τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών, αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο. Βέβαια, σε αυτό το... κουτσουρεμένο πρωτάθλημα θα μπορούσαν να ήταν περισσότεροι αν οι ομάδες ήταν δεκαέξι. To aek365.gr καταγράφει

τις απολύσεις των προπονητών στις ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά που απολύθηκαν.

1. ΟΣΚΑΡ ΦΕΡΝΑΝΤΕΘ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τον... «χορό» των απολύσεων άνοιξε ο Όσκαρ Φερνάντεθ, ο οποίος ήταν ο ένας απο τους δύο που δεν πρόλαβαν την επέτειο του «ΟΧΙ». Ο Ισπανός τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, αφού είδε την ομάδα του να υποβιβάζεται και να προβιβάζεται δύο φορές στην ίδια σεζόν, απολύθηκε έχοντας κοουτσάρει μόλις τρία παιχνίδια τους Αρκάδες. Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η ήττα από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα με 3-1.

Αντικαταστάτης: Σάκης Τσιώλης. Για έξι αγωνιστικές υπηρεσιακός τεχνικός στον πάγκο του Αστέρα κάθισε ο Οράσιο Γκονσάλβες, ο οποίος κατέγραψε στο ενεργητικό του την πρώτη νίκη της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ την 9η αγωνιστική. Νέος τεχνικός των Αρκάδων είναι πλέον ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος απολύθηκε από τον Άρη μετά τα άσχημα αποτελέσματα όπου δεν είχε καμία νίκη. Ντεμπούτο δεν έχει κάνει ακόμα ο Καρδιτσιώτης τεχνικός, κάτι που αναμένεται να γίνει στον αγώνα της 10ης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ.

2. ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ - ΑΕΚ

Ο δεύτερος προπονητής που δεν πρόλαβε να δει την παρέλαση ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός απολύθηκε από την ΑΕΚ λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Ανδαλουσιάνος κάθισε στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο ακριβώς έναν χρόνο, καθώς η συνεργασία του με την Ένωση έληξε δύο μέρες πριν συμπληρώσει ένα έτος.

Αντικαταστάτης: Νίκος Κωστένογλου. Η ΑΕΚ επέλεξε ένα «δικό» της παιδί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας καθώς γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα. Προίκα του 41χρονου τεχνικού ήταν το επιτυχημένο πέρασμά του το 2008 όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα (έστω και αν αυτό χάθηκε στα χαρτιά) αλλά και το 4-0 επί του Ολυμπιακού.

3. ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ - ΑΡΗΣ

Το «σίριαλ» της απομάκρυνσης του Σάκη Τσιώλη από τον Άρη είχε αρκετά επεισόδια. Αρχικά η διοίκηση των «κιτρίνων» στήριζε τον 52χρονο τεχνικό, τον οποίο κατέκριναν οι οργανωμένοι του Άρη καθώς τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Στη συνέχεια η διοίκηση εξέφραζε την δυσαρέσκειά της για το γεγονός πως στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές οι Θεσσαλονικείς αγνοούσαν τη νίκη. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός - τον οποίο «παρακαλούσαν» πέρσι να αναλάβει την ομάδα - απολύθηκε μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 3-0.

Αντικαταστάτης: Μίχαλ Πρόμπιερζ. Ο Πολωνός είχε μπει στο «μάτι» της διοίκησης του Άρη από το παιχνίδι με την Γιαγκελό

Keywords
Τυχαία Θέματα