«Οι παίκτες θα ματώσουν για τη φανέλα στο Μουντιάλ»

17:36 10/6/2014 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος του «Γαλανόλευκος Φάρος», Νίκος Φλέκκας, λίγες ώρες πριν την αναχώρηση του για Βραζιλία μίλησε στο zougla.gr εκφράζοντας μεταξύ άλλων τη σιγουριά του ότι οι παίκτες του Σάντος θα «ματώσουν» τη φανέλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

O Γαλανόλευκος Φάρος σε ακόμη ένα μεγάλο ραντεβού της Εθνικής μας ομάδας φωνάζει «παρών»... Θα τα καταφέρουμε να τη βάψουμε μπλε τη Βραζιλία;

«Και φυσικά...Αυτό είναι υποχρέωση και καθήκον μας. Αυτό είπαμε και

πριν από 10 χρόνια όταν ιδρύθηκε ο Γαλανόλευκος Φάρος και αυτό κάνουμε, δηλαδή να είμαστε πάντα στο πλευρό της Εθνικής μας. Εμείς και στη Βραζιλία θα είμαστε ο 12ος παίκτης της "γαλανόλευκης" και με τις φωνές μας και τα τύμπανα θα προσπαθούμε να ενισχύουμε τον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες του σε κάθε αγώνα.

Και μακάρι αυτό το ταξίδι να συνεχιστεί και να μην τελειώσει στις 24 Ιουνίου. Εκτός από τους παίκτες της Εθνικής είναι και για μας όνειρο το γεγονός ότι θα βρεθούμε σε μία χώρα, όπως η Βραζιλία, που αγαπάει τόσο το ποδόσφαιρο, υποστηρίζοντας την Εθνική μας.

Στο πρώτο παιχνίδι με τους Κολομβιανούς ευελπιστώ να είμαστε περισσότεροι από 500 φίλαθλοι, τη στιγμή που οι Κολομβιανοί θα έχουν 23.000 οπαδούς. Η φωνή των Ελλήνων φιλάθλων θα ακουστεί σε όλον τον κόσμο...

Και θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι στη διάρκεια της μεγάλης αυτής διοργάνωσης το κινητό μου θα είναι πάντα ανοιχτό για τους φίλους της Εθνικής για οποιοδήποτε λόγο, για εισιτήρια και ο,τιδήποτε άλλο θέμα προκύψει.

Πως τον βλέπεις τον αγώνα της πρεμιέρας κόντρα στην Κολομβία;

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και γνώμη μου είναι ότι αν η Ελλάδα καταφέρει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Κολομβιανούς θα έχουμε πετύχει πολλά. Το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες της Εθνικής, όπως κάνουν σε όλους τους αγώνες τους, θα κάνουν κατάθεση ψυχής και σε αυτήν την αναμέτρηση με στόχο τη νίκη».

Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η γαλανόλευκη στο Μουντιάλ της Βραζιλίας;

«Εκτός από τον αγώνα της πρεμιέρας σημαντικός είναι και ο δεύτερος με τους Ιάπωνες. Σίγουρα είναι αρκετά δύσκολος όμιλος και αρκετά υπολογίσιμες οι ομάδες στο γκρουπ μας, ωστόσο επειδή γνωρίζω πολύ καλά αυτά τα παιδιά, είμαι σίγουρος ότι θα το παλέψουν μέχρι τέλους.

Γιατί αγαπάνε τόσο πολύ τη γαλανόλευκη φανέλα και θα τα δώσουν όλα. Και το όνειρό μου ξέρεις ποιο θα είναι; Αν περάσουμε πρώτοι στον όμιλο θα παίξουμε στους 16 στο Μαρακανά... Αν το δω και αυτό, να παίζουμε δηλαδή σε αυτό το ιστορικό γήπεδο στη φάση των 16, θα πω ότι τα έχω δει όλα από αυτήν την ομάδα».

Θέλω να μιλήσουμε όμως και για την ίδρυση του Γαλανόλευκου Φάρου, καθώς και για την ίδρυση στα Χανιά από εσάς του μουσείου-κόσμημα για την Εθνική μας ομάδα. Σίγουρα αυτό το γεγονός θα σε γεμίζει με υπερηφάνεια...

«Τα πάντα ξεκίνησαν 10 χρόνια πριν. Από μία πτήση τσάρτερ, που έφυγε από τα Χανιά με προορισμό την Πορτογαλία για τον ημιτελικό της Εθνικής μας ομάδας στο Euro 2004 κόντρα στην Τσεχία. Τότε είπα ότι πρέπει να φτιάξουμε έναν σύλλογο για την Εθνική και το κάναμε.

Σίγουρα αυτό το γεγονός με γεμίζει με υπερηφάνεια, καθώς πλέον αριθμούμε 7.000 μέλη σε όλον τον κόσμο. Το 2008 γίναμε πανελλήνιος σύνδεσμος και το 2014 ο Φάρος έγινε παγκόσμιος, με αντιπροέδρους στον Καναδά στην Κύπρο, στην Αμερική και στην Αυστραλία. Αυτό είναι απόδειξη της αγάπης που έχει ο ομογενής Έλληνας για την Εθνική.

Πλέον η ζωή μας είναι συνυφασμένη με τον Γαλανόλευκο Φάρο. Όπως είπες και εσύ στα Χανιά υπάρχει το μεγαλύτερο μουσείο παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τις εθνικές ομάδες. Πριν λίγες ημέρες ήρθε στο Μουσείο και ο Νίκος Νιόπλιας και μας έφερε τη φανέλα του από το Ελλάδα-Αργεντινή στο Μουντιάλ του 1994. Μας είπε "δεν περίμενα ποτέ να δω τέτοιο μουσείο"».

Για το ρόστερ της Εθνικής μας ένα σχόλιο. Σίγουρα για ακόμη ένα μεγάλο τουρνουά η άμυνα θα είναι το μεγάλο της όπλο.
«Έτσι είναι, το δυνατό σημείο της Εθνικής μας είναι η άμυνα. Και να φανταστεί κανεις ότι λείπουν παίκτες όπως οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Σιόβας. Πάντως υπάρχουν οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Μόρας που μας δίνουν ασφάλεια στα μετόπισθεν.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μεγάλη εμπειρία με παίκτες που έχουν φάει με το κουτάλι μεγάλα ματς, ενώ υπάρχουν και νέα παιδιά, όπως ο Κονέ, ο Ταχτσίδης και ο Φετφατζίδης, ο οποίος πιστεύω ότι θα είναι η αποκάλυψη της ομάδας μας στο Μουντιάλ, που έχουν μεγάλη όρεξη.

Το πρόβλημα της ομάδας μας είναι στη θέση του σέντερ φορ, καθώς ο Φάνης (σ.σ.: Γκέκας) δεν έχει βρει τα πατήματά του και ο Μήτρογλου ακόμη ψάχνεται μετά τον τραυματισμό του... Πάντως πιστεύω ότι θα λυθεί και αυτό το πρόβλημα και τα πάντα θα πάνε κατ΄ευχήν στο Μουντιάλ».

Keywords
Τυχαία Θέματα