Οι κορυφαίοι του Μαρτίου

18:02 8/4/2012 - Πηγή: AEK365

Πέντε αθλητές και τρεις αθλήτριες είναι υποψήφιοι/ες για τον τίτλο του κορυφαίου/ας του Μαρτίου 2012, στη μηνιαία δημοσκόπηση που πραγματοποιεί ο ΣΕΓΑΣ μέσω της ιστοσελίδας του στο διαδίκτυο (www.segas.gr).

Όλοι τους ξεχώρισαν μέσα στον συγκεκριμένο μήνα για τις επιτυχίες που είχαν και τις επιδόσεις στα αγωνίσματά τους.

Αναλυτικά:
ΑΝΔΡΕΣ

Τον μήνα Μάρτιο (9-11) στην Κωνσταντινούπολη διοργανώθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου όπου ο Ελληνικός στίβος ακόμα μια φορά μαε έκανε υπερήφανους. Ο Δημήτρης Χονδροκούκης (Ολυμπιακός ΣΦΠ) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης με επίδοση 2.33μ. Το χρυσό του Χονδροκούκη ήταν το αποκορύφωμα της ελληνικής παρουσίας. Όμως ακόμη τρεις αθλητές μας αγωνίστηκαν στους τελικούς των αγωνισμάτων και κατάφεραν να διακριθούν.

Στην ίδια διοργάνωση λοιπόν, ο Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής) κατέκτησε την 4η θέση στο άλμα σε ύψος επίσης με 2.31μ, ο Λούης Τσάτουμας (Μεσσηνιακός ΓΣ) πήρε την 6η θέση στο άλμα σε μήκος με 7.88 μ. ενώ την 7η θέση κατέκτησε ο Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου) στο άλμα επί κοντώ με επίδοση 5.70 μ.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΕΑ Ρεθυμνιακού) στις 18 Μαρτίου στο Λουγκάνο πέτυχε στα 20χλμ βάδην επίδοση 1 ώρα 21.19 και όχι μόνο έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, αλλά κατάφερε να βελτιώσει ένα πανελλήνιο ρεκόρ, που κρατούσε πάνω από 30 χρόνια. Η προηγούμενη επίδοση στην απόσταση ήταν 1 ώρα 23.08 και την είχε πετύχει στις 24 Φεβρουαρίου του 1980 ο Χρήστος Καραγιώργος. Να σημειώσουμε ότι ο πρωταθλητής μας έχει «πιάσει» και το όριο στα 50χλμ βάδην για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η Δέσποινα Ζαπουνίδου (ΦΟ Αριδαίας) στο Λουγκάνο τερμάτισε στα 20χλμ βάδην σε 1.31.08 βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ (προηγούμενο 1.32.47) και πετυχαίνοντας το υψηλό όριο για το Λονδίνο.

Το τρίτο της μετάλλιο στο Κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης). Η πρωταθλήτριά μας ξεπέρασε τα 4,35 μ. στο επί κοντώ, βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Την ένατη θέση (συνολικά) στους προκριματικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης κατέκτησε η Έλενα Φιλάνδρα (ΠΓΣ) στα 800 μέτρα με χρόνο 2.02.67 μετά από εξαιρετικό αγώνα χωρίς ωστόσο να περάσει στον τελικό του αγωνίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα