Οι Κινέζοι και το γήπεδο

20:12 4/7/2012 - Πηγή: AEK365

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι «ΔΕΛΤΑ», ο Ανδρέας Δημητρέλος μίλησε (και) για το ζήτημα του γηπέδου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έκανε μια... ιστορική αναδρομή στο εν λόγω θέμα και στην συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που δείχνει Κινεζική εταιρεία και τις παραμέτρους του ενδεχόμενου deal μαζί της...

«Το ιστορικό του γηπέδου στη Φιλαδέλφεια πονάει. Μετά τη διαδικασία

της πρώτης τριετίας, όπου υπήρξαν διαφωνίες αν χτιζόταν γήπεδο εκεί ή όχι, που υπήρξε τότε η προστριβή του Ντέμη Νικολαϊδη και της Ερασιτεχνικής, φτάσαμε σε κάποιο σημείο, βγήκαν κάποιοι νόμοι, υπήρξε μια απόφαση του ΣτΕ και βγήκε τώρα, τον Φεβρουάριο, μια τροπολογία σε σχέση με τον αρχικό νόμο. Υπάρχουν κάποιες απόψεις νομικές.

Εγώ έχω κάνει μια συνάντηση με την αν όχι μεγαλύτερη, τη δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Κίνα, η οποία ενδιαφέρεται άμεσα να αναλάβει αυτό το σχέδιο, με την προϋπόθεση ότι θα γίνει απ' ευθείας ανάθεση, για να μη χάνουμε χρόνο. Ταυτόχρονα έχει αναλάβει και την υποχρέωση κατά το χρονικό διάστημα που θα χρίζεται το γήπεδο να βάλει χορηγία 5 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ τον πρώτο χρόνο και άλλα 5 εκατ. ευρώ τον δεύτερο και είμαστε στη διαδικασία να εξασφαλίσουμε ότι θα βάλει και άλλα 2 εκατ. ευρώ στην Ερασιτεχνική. Μετά τις συζητήσεις που είχαμε, τώρα περιμένουν μια οικονομοτεχνική μελέτη από εμάς, πόσο κοστίζει το γήπεδο, με ποια σχέδια...

Το κόστος το υπολογίζουμε περίπου στα 90 με 100 εκατ. ευρώ. Πλέον, η επιτροπή που έχει γίνει από μέλη της ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής θα μελετήσει κάποια πράγματα για να προχωρήσει την διαδικασία. Η σκέψη για την αποπληρωμή του είναι η εταιρεία να παίρνει το 15% από τα έσοδα των εισιτηρίων που τώρα πηγαίνει στο ΟΑΚΑ, το ποσοστό των διαφημίσεων που έχουμε και τώρα εκχωρήσει, ενώ θα εκμεταλλεύεται και τους εμπορικούς χώρους.

Η αποπληρωμή του θα γίνει σε εφτά με δέκα χρόνια. Γιατί μπορείς να βρεις και άλλους τρόπους μέσω του μάρκετινγκ. Στη Μάντσεστερ μπορούσε ο κάθε οπαδός να γράφει το όνομά του σε ένα τουβλάκι του γηπέδου και να πληρώνει κάποια χρήματα. Υπάρχουν κάποιοι τρόποι με καλό μάρκετινγκ ίσως και σε μικρότερο χρονικό διάστημα να γίνει η αποπληρωμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα