Οι ΗΠΑ δίνουν πληροφορίες για την εξόντωση του Μπιν Λάντεν!

13:17 22/11/2012 - Πηγή: AEK365

Για πρώτη φορά έρχονται στο φως πληροφορίες μέσα από το αμερικανικό Πεντάγωνο για την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, αν και είναι με... το σταγονόμετρο!

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Associated Press, το οποίο ζήτησε (και έλαβε) επίσημα υλικό βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας για την ελευθερία

της πληροφόρησης

Βέβαια, στη δημοσιότητα τελικά δεν δόθηκαν φωτογραφίες ή βίντεο, αλλά κυρίως mail μεταξύ Αμερικανών στρατιωτικών γύρω από την επιχείρηση με «μαυρισμένες» τις αναφορές που άπτονται διαβαθμισμένων στοιχείων.

Τα μηνύματα περιγράφουν την παράδοση του σορού του αρχηγού της Αλ Κάιντα στο Vinson του αμερικανικού Ναυτικού.

«Η FedEX παρέδωσε το πακέτο» απαντά ο υποναύαρχος Σάμιουελ Πέρεζ στον διοικητή του Πέμπτου Στόλου, που είχε ρωτήσει «εάν υπάρχουν νέα για το πακέτο».

Το «πακέτο» ήταν η σορός του Μπιν Λάντεν. Τα mail περιγράφουν τη διαχείρισή της από το αμερικανικό ναυτικό και την «ταφή» στη θάλασσα.

Στα μηνύματα περιγράφεται πώς στη διαδικασία ακολουθήθηκε το μουσουλμανικό τυπικό, με τελετουργική πλύση της σορού και ανάγνωση προσευχών στα αραβικά.

Όπως προκύπτει από τα mail, μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα του προσωπικού των πλοίων μαζί με το Vinson ήταν ενήμερο για τα τεκταινόμενα.

Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι δεν μπόρεσε να εντοπίσει φωτογραφίες ή βίντεο από την επιδρομή στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν. Την ευθύνη για την ίδια την επιχείρηση την είχε η CIA, η οποία έχει ειδική άδεια να μην δημοσιοποιήσει πληροφορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα