«Οι Γερμανοί διαγράφουν την Ελλάδα»

11:47 3/9/2012 - Πηγή: AEK365

Η εφημερίδα "Financial Times/Harris" παρουσιάζει δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία μόνο το ένα τέταρτο των Γερμανών πιστεύει πως η Ελλάδα πρέπει να λάβει ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση από τους εταίρους της και να μείνει στην Ευρωζώνη. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του άρθρου: "Οι Γερμανοί διαγράφουν την Ελλάδα".
Στην δημοσκόπηση

έλαβαν μέρος 1000 ενήλικες από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία και από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει η διάσταση απόψεων που υπάρχει μεταξύ των χωρών του Βορρά και του Νότου της Ευρώπης κυρίως στο θέμα της Ελλάδας.
Το 26% των Γερμανών θεωρεί ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της» ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ιταλία ανέρχεται στο 77% και στην Ισπανία στο 57%.
Παρομοίως, σχεδόν οι μισοί Γερμανοί θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να μεταρρυθμίσει επαρκώς την οικονομία της για να απελευθερωθεί από τη διεθνή στήριξη. Αντιθέτως, το 88% των Ιταλών και το 70% των Ισπανών δηλώνει για το ίδιο θέμα συγκρατημένη αισιοδοξία
Στη Γαλλία, η εικόνα είναι πιο μικτή. Μόλις το 32% θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να βρεθεί εκτός ευρωζώνης - συγκριτικά με το 54% των Γερμανών - ενώ 27% θεωρεί ότι πρέπει να παραμείνει. Οι Γάλλοι όμως, εμφανίζονται εξίσου διστακτικοί με τους Γερμανούς στην παροχή περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα