Οι «έξυπνες» διαιτησίες κατά της ΑΕΚ

14:21 5/12/2011 - Πηγή: AEK365

Δεν χρειάστηκε να περάσουν 12 αγωνιστικές για να καταλάβουμε πως θέλουν να μεταχειριστούν την ΑΕΚ, οι «δυνάστες» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από το ματς της Ξάνθης, όπου ο Τριτσώνης μοίρασε για την... πλάκα του 6 κίτρινες κάρτες σε παίκτες της Ένωσης, πήραμε ένα πρώτο δείγμα. Βέβαια, όσο προχωρούσαν οι αγωνιστικές και η ομάδα παρέμενε ψηλά, οι προσπάθειες γινόντουσαν όλο και πιο εντατικές, με αποκορύφωμα τη χθεσινή διαιτησία του Αμπάρκιολη, που δικαιολογημένα κάνει την ΑΕΚ

να φωνάζει για τις αποφάσεις του, που παραλίγο να καθορίσουν το αποτέλεσμα.

Στην πραγματικότητα, τα παλιότερα χρόνια, η ΑΕΚ είχε γνωρίσει μεγαλύτερα «σφαγεία» από διαιτητές... καμικάζι. Φέτος, με εξαίρεση το χθεσινό παιχνίδι, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως η Ένωση δεν έχει αδικηθεί κατάφορα σε κάποιο παιχνίδι της. Η αλήθεια, όμως, είναι εντελώς διαφορετική και το aek365.gr αναλύει γιατί η χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης ήταν απολύτως δικαιολογημένη και ίσως να προλάβει και τα... χειρότερα. Μετά το πέρας 12 αγώνων, ο δικέφαλος φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και στην κορυφή του ειδικού πίνακα με τις κίτρινες κάρτες. Ο αριθμός έφτασε τις 48, με δύο από αυτές να... μεταφράζονται σε κόκκινες (Ρίκκα και Μάκος). Αντίθετα, οι αντίπαλοι της ΑΕΚ, έχουν δεχθεί μόλις 29.

Μπορεί οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο να μην λένε πάντα την αλήθεια, όμως σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά στην κατηγορία των κίτρινων καρτών, βλέπεις... προθέσεις. Επίσης, αξίζει να δώσουμε βάση σε κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια, όπως είναι τα ντέρμπι και οι «επικίνδυνες» έξοδοι. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ δέχθηκε 7 κίτρινες κάρτες (τις δύο τις πήρε ο Μάκος). Βλέποντας πιο λεπτομερώς, στο 14' του αγώνα, Βάργκας, Μάκος και Μανωλάς είχαν ήδη «κιτρινιστεί». Μιλάμε δηλαδή για τα δύο αμυντικά χαφ και έναν στόπερ. Αντίθετα, στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Σπάθας δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα από την αρχή. Άλλωστε το 3-0 του έδινε μεγάλη... ασφάλεια. Μετά όμως το πρώτο γκολ της ΑΕΚ και ενώ η πίεση αυξανόταν, τέσσερις κίτρινες κάρτες έβαλαν... φρένο. Απολογισμός 6 κίτρινες για την Ένωση, μόλις 2 για τον ΠΑΟ.

Παρόμοια πράγματα συνέβησαν και στην Τούμπα, εκεί όπου ο Κάκκος έβγαλε κίτρινη κάρτα σε πέντε παίκτες της ΑΕΚ, με τις τέσσερις να δίνονται στο πρώτο ημίχρονο και να είναι όλες σε παίκτες της άμυνας και της μεσαίας γραμμής (Καράμπελας, Δελλας, Κάλα, Βάργκας). Στην Ξάνθη, αν και το τρίποντο ήρθε, οι 6 κίτρινες, σε συνδυασμό με τον «τρελό» αέρα που επικρατούσε στα Πηγάδια, άνετα θα μπορούσαν να κάνουν «ροντέο» το παιχνίδι. Όσο για το Αγρίνιο, αν και πάλι η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη, το ματς ολοκληρώθηκε με 4 κιτρινισμένους παίκτες της Ένωσης και κανέναν (!) του Παναιτωλικού (υπάρχει η απευθείας αποβολή του Μπαμόγκο για χτύπημα εκτός φάσης).

Αναλυτικά οι κάρτες

ΑΕΚ-Λεβαδειακός 4 κίτρινες (δύο ο Ρίκκα) - 3
Ξάνθη-ΑΕΚ 6 κίτρινες - 1
ΑΕΚ-Εργοτέλης 2 κίτρινες - 2
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα