Οι επόμενες κινήσεις του Δημήτρελου

14:22 4/2/2012 - Πηγή: AEK365

Ο χρόνος για την ΑΕΚ πιέζει ασφυκτικά. Έχει περιθώριο έως το τέλος Μαρτίου να βρει τα εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται, να πληρωθούν όσοι έχουν να λαμβάνουν, εξασφαλίζοντας την αδειοδότηση από την UEFA, για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη τη νέα σεζόν και να μην κινδυνεύσει η ύπαρξή της και στη Σούπερ Λίγκα. Ο Ανδρέας Δημητρέλος είναι από την Παρασκευή (3/2) ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ

και όπως έχει τονίσει ο ίδιος «μπήκα μπροστά, για να μην πάει η ΑΕΚ στο Πρωτοδικείο».

Από σήμερα ο Ανδρέας Δημητρέλος ξεκινά τις προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί μία λύση για την ΑΕΚ. Λεφτά, ο ίδιος δεν έχει να δώσει. Το έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους. Εμφανίζεται όμως πρόθυμος να κάνει ό,τι περνά μέσα από τον θεσμικό του ρόλο προκειμένου να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον στην ΑΕΚ.

Το σημερινό πρόγραμμα του Ανδρέα Δημητρέλου είναι να πάει στις 4 το απόγευμα στα Σπάτα προκειμένου να γνωριστεί με τους παίκτες. Δεν θα έχει και πολλά ουσιαστικά να τους πει, όμως ο ίδιος το θεωρεί χρέος του να βρεθεί δίπλα τους, κάνοντας ό,τι μπορεί για να τους στηρίξει.

Από εκεί και πέρα στα ουσιαστικά: Πρόθεση του νέου προέδρου της ΠΑΕ είναι να μιλήσει σήμερα με τον Ντέμη Νικολαϊδη. Να μάθει από πρώτο χέρι τις προθέσεις του ιδίου και που βαδίζουν οι συζητήσεις με τους άλλους μετόχους. Όπως τονίζει ο Δημητρέλος, δεν έχει κανένα σκοπό να σταθεί εμπόδιο σε όποια απόφαση κι αν πάρουν οι μέτοχοι. Μπορεί να μην ήταν στο χέρι του η χθεσινή αναβολή της Γ.Σ., μπορεί να έμαθε την Παρασκευή το πρωί από τον Αδαμίδη ότι ο Νικολαϊδης και οι υπόλοιποι μέτοχοι ζήτησαν, από τον πρώην (πλέον) πρόεδρο της ΑΕΚ να προχωρήσει σε αναβολή της Γ.Σ., ωστόσο δεν έμαθε ποτέ από τον Αδαμίδη ούτε τον λόγο που ζητήθηκε αναβολή, ούτε γιατί ο ίδιος δεν θέλησε να τους ακούσει, επιμένοντας να ισχύσει η παραίτησή του από τώρα και όχι την... Τετάρτη - όπου και θα γινόταν η Γ.Σ. εφόσον είχε αναβληθεί - κι ενώ εδώ και τρεις μήνες ήταν... υπό παραίτηση: «Οι μέτοχοι και ο Ντέμης ήθελαν αναβολή. Ο Αδαμίδης όμως ήθελε να γίνει η χθεσινή Γ.Σ.», λέει ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Ακόμα κι έτσι όμως, ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο... Πώς θα γίνει αυτό; Τη Δευτέρα έχει οριστεί έκτακτο Δ.Σ. της ΠΑΕ, όπου εκεί θα προκυρηχθεί νέα Γενική Συνέλευση για τις 6 ή 7 Μαρτίου (χρειάζεται να μεσολαβήσουν πάνω από 20 ημέρες από τη μία Γ.Σ. στην άλλη) . Κίνηση που σκοπό έχει να κερδιθεί χρόνος, ώστε όποτε πάρουν απόφαση οι μέτοχοι ή κάποιος άλλος επενδυτής θελήσει να «μπει» στην ΠΑΕ, ακόμα και στις... αρχές Μαρτίου να μπορεί να το κάνει άμεσα στη Γ.Σ. που θα προκυρηχθεί την πρώτη εβδομάδα του επόμενου μήνα. Εκεί πρέπει να υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αρχικά 2,5 εκατ. ευρώ. Λίγα χρήματα, φυσικά που δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις - η ΑΕΚ χρειάζεται σχεδόν 8 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος Μαρτίου για να πάρει αδειοδότηση. Ωστόσο, στην αμέσως επομένη Γ.Σ. από αυτή στις αρχές Μάρτη, θα είν

Keywords
Τυχαία Θέματα