Η κρίση στη Δ’ Εθνική

14:12 4/2/2012 - Πηγή: OnSports

Η οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και πλήττει τους πάντες, όπως και το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

Αν και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος στους περισσότερους ομίλους της κατηγορίας, ήδη πέντε ομάδες έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια στη μέση, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα, ενώ συνολικά εννέα είναι οι σύλλογοι που δεν αγωνίζονται, για διάφορους λόγους. Και η λίστα αυτή αναμένεται να μεγαλώσει το επόμενο διάστημα.

Το Onsports

επιχειρεί μια καταγραφή των ομάδων που αποσύρθηκαν, ωστόσο τα προβλήματα είναι πολλά και… συγκεκριμένα. Η χρηματοδότηση προς το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής είναι μηδαμινή, τα έσοδα πλέον ανύπαρκτα, ενώ τα λειτουργικά έξοδα κάποιες φορές φαντάζουν αβάσταχτα.

Αμπελόκηποι Δράμας - 1ος όμιλος

Οι Αμπελόκηποι κατέκτησαν την περασμένη σεζόν το πρωτάθλημα στην ΕΠΣ Δράμας και ανέβηκαν στη Δ’ Εθνική. Όμως, τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα ήταν πολλά και σε συνδυασμό με την φτωχή βαθμολογική συγκομιδή (έναν βαθμό σε έξι παιχνίδια) αποφάσισε να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Ηρακλής - 2ος όμιλος

Ο Ηρακλής αναγκάστηκε να αγωνιστεί στη Δ’ Εθνική, καθώς δεν εξασφάλισε άδεια από την ΕΕΑ για να αγωνιστεί σε μια από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Ωστόσο, από την αρχή φαινόταν πως δύσκολα θα ολοκλήρωνε τη χρονιά. Κάτι τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου, κάτι το γεγονός ότι δεν κατέβηκε να παίξει κόντρα στον Διγενή Λακκώματος επειδή το παιχνίδι ορίστηκε Σάββατο, έδειχνε πως δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την ιδέα και τους κανονισμούς της Δ’ Εθνικής. Ετσι, «ψάχτηκε» για συνεργασία με κάποια ομάδα και τελικά αυτό έγινε με την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης. Πλέον, το ποδοσφαιρικό τμήμα του «Γηραιού» διαλύθηκε με τους Πόντιους να παίρνουν το όνομα, το σήμα, το γήπεδο και κάποιους από τους παίκτες του..

Μακεδονικός - 2ος όμιλος

Η πλέον άτυχη ομάδα της Δ’ Εθνικής είναι ο Μακεδονικός, καθώς αγωνίστηκε μόνο σε ένα παιχνίδι κι έκτοτε τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τη FIFA, λόγω παλιών… αμαρτιών. Συγκεκριμένα, ένας παλιός παίκτης της ομάδας της Νεάπολης, που αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική, ο Τσίπεφ προσέφυγε στη FIFA για να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του. Οι διοικήσεις του Μακεδονικού προφανώς είχαν αγνοήσει τις όποιες προειδοποιήσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την εν λόγω οφειλή, μέχρι που η υπόθεση τελεσιδίκησε, με την ομάδα να τιμωρείται με αποκλεισμό, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ΠΑΕ πλέον αλλά ερασιτεχνικό σωματείο.

Νίκη Αγκαθιάς - 3ος όμιλος

Η πορεία της Νίκης Αγκαθιάς φέτος στο πρωτάθλημα ήταν απογοητευτική, ωστόσο ο λόγος της αποχώρησής της από το πρωτάθλημα δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Αριστείδης Ματσούκας, είχε αντίρρηση με την πολιτική της ΕΠΟ για τα πρόστιμα από τις κάρτες, καθώς όταν φτάσουν το ποσό των 500 ευρώ και πάνω, πρέπει να πληρωθούν, αλλιώς δεν ορίζονται τα παιχνίδια της ομάδας. Και για ένα τέτοιο ποσό δεν ορίστηκαν τα τρία τελευταία παιχνίδια της Νίκης Αγκαθιάς, που πλέον θα αποβληθεί από το πρωτά

Keywords
Τυχαία Θέματα