Οι επιλογές για την ΑΕΚ του μέλλοντος

09:23 30/7/2013 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

"Άλλα δύο... τσαμπιόνια από φέτος", είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος της εφημερίδας σήμερα, γράφοντας για μεταγραφικά: "Με το ενδιαφέρον για τον Κουρμπέλη να είναι πάντα "ζεστό" ο Μελισσανίδης έχει στόχο έτσι κι αλλιώς να κλείσει περιπτώσεις "τύπου Μάνταλου" την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Στην ΑΕΚ θα περιμένουν τις εξελίξεις με τη Φούλαμ, αλλά έχουν λόγο να αισιοδοξούν πως οι πιθανότητες για τον νεαρό στόπερ του Αστέρα Τρίπολης να είναι

αυξημένες. Η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο και για τον Γούτα, ενώ "αρέσει" το δίδυμο Κολοβέτσιος - Κοροβέσης και ακούγεται έντονα πως επίκειται κίνηση τουλάχιστον για τον έναν από τους δύο".

SPORTDAY

Για μεταγραφές και ειδικά για τον Κουρμπέλη γράφει και η SD. Χαρακτηριστικά η εφημερίδα γράφει στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ: "Να στελεχώσει την ΑΕΚ με ποδοσφαιριστές που έχουν λαμπρό μέλλον και θα... ανελιχθούν μαζί με την ομάδα μέχρι τη Σούπερ Λίγκα προτίθεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Μετά τους «δικούς» της Ανάκογλου και Τσουμάγκα, ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» θέλει να προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις τύπου Μάνταλου. Δηλαδή ποδοσφαιριστών νεαρών σε ηλικία, αλλά με μεγάλες προοπτικές που θα εξελιχθούν μέσα από την ομάδα και θα δημιουργήσουν από τώρα έναν κορμό ομάδας Σούπερ Λίγκας. Ακόμη κι αν δεν ενταχθούν αυτή τη σεζόν στο δυναμικό της ομάδας, αλλά με ένα χρόνο καθυστέρηση, όπως συνέβη στην περίπτωση του χαφ που αποκτήθηκε από την Ξάνθη.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα στόχο της ΑΕΚ με αυτά τα χαρακτηριστικά. Και παρά τις δεδομένες δυσκολίες στην υπόθεση, υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας. Εφόσον δεν πωληθεί από τον Αστέρα Τρίπολης στη Φούλαμ (το θέμα του έχει «παγώσει» και είναι άγνωστο αν θα «ξαναζεσταθεί») ή σε άλλη ομάδα, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν βάσιμες ελπίδες να αποκτήσουν τον νεαρό αμυντικό. Αρκεί, ασφαλώς, να ικανοποιήσουν και τις απαιτήσεις των Αρκάδων, που επρόκειτο να πουλήσουν τον 19χρονο άσο στην αγγλική ομάδα με 900.000 ευρώ.

Δεν είναι ο μόνος, όμως... Ο 19χρονος αμυντικός της Skoda Ξάνθης, Δημήτρης Γούτας, παραμένει στα υπόψη, όπως και δύο παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, ο 21χρονος στόπερ Δημήτρης Κολοβέτσιος και ο 22χρονος αριστερός μπακ-χαφ Νίκος Κοροβέσης".

LIVE SPORT

Το όνομα του Κουρμπέλη "παίζει" και στη LIVE SPORT: "Πιέζει ο Τίγρης για Κουρμπέλη", γράφει η εφημερίδα.

GOAL

Για τον Κοροβέση γράφει με τη σειρά του το Goal. Αναλυτικά το ρεπορτάζ τονίζει: "Το... παιδομάζωμα του Δημήτρη Μελισσανίδη με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που θα δημιουργήσουν μία ΑΕΚ έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στη Super League έχει, ήδη, ξεκινήσει και θα έχει συνέχεια.

Μετά την απόκτηση του Σπύρου Μάνταλου από την Ξάνθη, ο «τίγρης» έχει ρίξει τα πλοκάμια του σε τρεις ακόμα βαρβάτες περιπτώσεις παικτών προκειμένου να δώσει συνέχεια στα μεταγραφικά «μπαμ» και να κάνει την ΑΕΚ δυνατή όπως παλιά. Επόμενός του στόχος είναι ο Νίκος Κοροβέσης και σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Ο Μελισσανίδης έχει επικοινωνήσει ο ίδιος με τον Γιώργο Χριστοβασίλη προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του για την πώληση του νεαρού μεσοεπιθετικού. Οι πρώτες επαφές είναι θετικές, με την πρόταση του «τίγρη» να έχει ικανοποιήσει σε πρώτο βαθμό τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα. Η συμφωνία είναι με στυλ... Μάνταλου και αφορά την έλευση του Κοροβέση στην ΑΕΚ από την επόμενη σεζόν, όταν δηλαδή η ομάδα ανέβει στη Football League.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής απασχόλησε τον ΠΑΟΚ και πρόσφατα τον Παναθηναϊκό, χωρίς, όμως να βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό κομμάτι με κάποια από τις δύο ομάδες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2017, αλλά θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να μείνει μέχρι τότε στον σύλλογο των Ιωαννίνων. Ειδικότερα αν συνεχίσει να πραγματοποιεί τόσο καλές εμφανίσεις και τη φετινή περίοδο με τη φανέλα του ΠΑΣ.

Ο Κοροβέσης πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν στη Super League με 31 συμμετοχές και επτά τέρματα. Πρώτη του παρουσία ήταν στον Παναιγιάλειο την περίοδο 2010-11 με 21 συμμετοχές. Την επόμενη σεζόν πήρε μεταγραφή για τον Απόλλωνα Σμύρνης, έπαιξε σε 19 αγώνες και σκόραρε τέσσερις φορές. Οσον αφορά το ποσό που θα χρειαστεί να ξοδέψει η Ενωση για να τον αποκτήσει, αυτό δεν θα ξεπερνάει τις 250.000 ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, από την ΑΕΚ δεν τον έχει πλησιάσει επίσημα ακόμα κανένας άνθρωπος. Πριν από μερικές ημέρες, πάντως, ο Κοροβέσης ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον της Ενωσης και σίγουρα δεν έκρυψε τη χαρά του, αφού το δέλεαρ της προοπτικής να αγωνιστεί στην Ενωση της νέας εποχής είναι πολύ μεγάλο".

Keywords
Τυχαία Θέματα