Οι άδειες του Ναού και η εκκαθάριση

09:54 22/3/2014 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Για το γήπεδο και τα άλματα προόδου που έχει κάνει η ΑΕΚ τους τελευταίους μήνες τονίζει η εφημερίδα:
"Από τα ερείπια του Νίκος Γκούμας και από την απόλυτη έλλειψη προοπτικής, η ΑΕΚ σε χρόνο ρεκόρ με την υπογραφή από το ΥΠΕΚΑ φτάνει μία ανάσα από την έκδοση των αδειών. Δέχεται απίστευτο πόλεμο αλλά ξέρει μόνο να νικάει. Ο κόσμος της

ΑΕΚ δεν γνωρίζει ούτε στο ένα εκατοστό από τις απίθανες καταστάσεις που έχουν αντιμετωπίσει όλο αυτό το διάστημα ο Τίγρης και το τιμ των συνεργατών του. Η ΑΕΚ χρειαζόταν τον άνθρωπο που θα έδινε την δυναμική, αλλά θα είχε και τον τρόπο να κάνει το όραμα πράξη. Τον βρήκε στο πρόσωπο του άρρωστου οπαδού της και κορυφαίου επιχειρηματία, που εδώ και δέκα μήνες σχεδιάζει, προγραμματίζει, συντονίζει, λύνει προβλήματα, όχι μόνο για το γήπεδο, αλλά και για κάθε μέτωπο της αντεπίθεσης της ΑΕΚ".


SPORTDAY

"Άναψε... πράσινο για την εκκαθάριση", γράφει στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ η εφημερίδα.


LIVE SPORT

Με τη σειρά της η LS τονίζει: "Αγκάθι στην εκχώρηση. Εγκύκλιος Θεοχάρη στις εφορίες που προβλέπει καταβολή χαρτόσημου υψους 1 εκατ. ευρώ! Στον Στουρνάρα το σχέδιο νόμου για την Αγιά Σοφιά".

GOAL

Για το χαρτόσημο του Θεοχάρη γράφει και το Goal:
"Εκχώρηση με... χαρτόσημο. Η ΑΕΚ πρέπει να πληρώσει 900.000 ευρώ για να... χαρίσει τα λεφτά του Ψωμιάδη στο Δημόσιο. Ο γγ Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, κοινοποίησε στις εφορίες την εγκύκλιο που αφορά την εκχώρηση των απαιτήσεων από την υπόθεση Ψωμιάδη προς το ελληνικό δημόσιο". Πιο αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας:

"Ο Χάρης Θεοχάρης, γενικός γραμματέας Δημόσιων Εσόδων, κοινοποίησε στις εφορίες την εγκύκλιο που πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά τα προβλήματα που προέκυψαν θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την εκκαθάριση της ΠΑΕ. Το πιο σημαντικό κομμάτι της εγκυκλίου αφορά το ποσό που πρέπει να καταβάλει η ΠΑΕ ΑΕΚ προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία και να ολοκληρωθεί επιτυχώς. Αφορά δηλαδή την πληρωμή χαρτοσήμου που καλείται να πληρώσει αυτός που ουσιαστικά χαρίζει το χρέος.

Τα χρέη της ΑΕΚ προς το δημόσιο που επιχειρεί να καλύψει μέσω της υπόθεσης Ψωμιάδη ανέρχονται σε 22,5 εκατ. ευρώ, στα οποία εάν συμπεριληφθούν και οι οφειλές (δύο δόσεις) για το άρθρο 44 (ακόμα 2,5 εκατ. ευρώ), τότε φτάνουν τα 25 εκατ. ευρώ. Τα οφειλόμενα τέλη χαρτοσήμου για τη σύναψη της σύμβασης εκχώρησης (3%, πλέον 20% εισφοράς υπέρ ΟΓΑ επί των τελών χαρτοσήμου) υπολογίζονται επί της συνολικής αξίας των εκχωρούμενων απαιτήσεων. Οπερ μεθερμηνευόμενον, γύρω στις 900.000 ευρώ. Η ΑΕΚ δηλαδή θα πρέπει να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό για να καταθέσει το αίτημά της. Η ΠΑΕ, όμως, έχει μηδενικά έσοδα και παραμένει άγνωστο αυτή τη στιγμή ποιος μπορεί να το καλύψει.

Αυτό βέβαια, μπορεί να γίνει από τους παλαιούς μετόχους, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αυτό το τεράστιο χρέος. Απαντες γνωρίζουν πως αν το άρθρο 44 διαρραγεί, το χρέος θα εκτιναχθεί στα προ 2004 επίπεδα, λίγο πάνω από τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Η συνέπεια θα είναι να διωχθούν 25 πρώην και νυν παράγοντες της ΑΕΚ από το 1991 μέχρι και πέρυσι. Η ΑΕΚ λοιπόν κάνει ένα βήμα πίσω και αν κανείς δεν βάλει τα χρήματα τότε είναι δεδομένο ότι η εκχώρηση θα κολλήσει και δεν θα μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ".

Keywords
Τυχαία Θέματα