«Όχι» του ΣτΕ στο προπονητικό

23:13 19/4/2012 - Πηγή: AEK365

Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε η σκέψη για το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα, είχε γίνει ολόκληρη μελέτη ώστε η ομάδα να έμπαινε σε ένα υπερσύγχρονο προπονητήριο που θα της καλύπτει όλες τις ανάγκες. Από τις προπονήσεις, που ήταν το πλέον δεδομένο, μέχρι και ξενώνες που θα φιλοξενούσαν τους ποδοσφαιριστές πριν από τους αγώνες (μάλιστα είχε γίνει λόγος για εξοικονόμηση χρημάτων από τα ξενοδοχεία που καταλύει η ΑΕΚ παραμονή αγώνων). Εκεί, θα μεταφερόντουσαν τα γραφεία, θα γινόταν

μπουτίκ, το μουσείο και άλλα πολλά, με τα οποία η ΑΕΚ θα άλλαζε... επίπεδο. Παράλληλα, οι ίδιες εγκαταστάσεις (πέντε γηπέδων) θα φιλοξενούσαν και τις ακαδημίες, όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, όχι μόνο του εξωτερικού, αλλά και εντός συνόρων. Όλα αυτά ήταν προγραμματισμένα να γίνουν σε τρεις φάσεις.

Η πρώτη ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβρη και λόγω πίεσης χρόνου, αλλά και των αντίξοων συνθηκών που δούλευαν οι παίκτες στους Θρακομακεδόνες, επισπεύτηκε η διαδικασία μετακόμισης, ενώ στριμώχτηκαν και τα γραφεία της ομάδας, τα οποία όταν και θα προχωρούσε η β΄ φάση, θα μεταφερόντουσαν σε άλλο κτήριο. Τελικά ούτε η δεύτερη, ούτε η τρίτη φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί, καθώς σύμφωνα με απόφαση του Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) του υπουργείου Περιβάλλοντος με το οποίο επιχειρείται έγκριση πολεοδομικής μελέτης για έκταση 145 στρεμμάτων στη θέση «Μαζαρέκο» των Σπάτων, κρίθηκε παράνομο.

Και αυτό διότι οι δικαστές έκριναν ότι οι ρυθμίσεις του άρθρου 3 που καθορίζουν τις χρήσεις γης του οικοπέδου είναι παράνομες. Η συγκεκριμένη περιοχή δεν καθορίσθηκε από το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό (ως περιοχή «ελεύθερου χώρου-αστικού πράσινου» ή ως περιοχή «κοινωνικών εξυπηρετήσεων», αλλά προβλέφθηκε ειδικώς ως «ζώνη με χρήση αθλητικού κέντρου». Μάλιστα, ήταν η δεύτερη φορά που απορρίφθηκε το αίτημα της «ΜΕΣΟΓΑΙ Α.Ε.» και όχι της ΑΕΚ, αφού η πρώτη ήταν το 2010, όταν και πάλι είχε κηρυχτεί παράνομο.

Μία εξέλιξη που πραγματικά «εγκλωβίζει» την ΑΕΚ καθώς η συγκεκριμένη επιλογή από τον Νίκο Νοτιά, να χτίσει το προπονητικό κέντρο της ομάδας στη συγκεκριμένη περιοχή, εκ του αποτελέσματος κρίνεται καταστροφική. Μπορεί η ομάδα να προπονείται πλέον σε καλύτερες συνθήκες από αυτές των Θρακομακεδόνων, ωστόσο δεν της επιτρέπουν να λειτουργήσει κάποια στιγμή σε προδιαγραφές μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ ή ακόμα και να στεγάσει τις ακαδημίες της, κάτι που ήταν απαραίτητο και βασική προϋπόθεση, όταν εγκρίθηκε το έργο. Παράλληλα, η ΑΕΚ καλείται να πληρώνει ένα δυσβάστακτο ενοίκιο, που αν και δεν το πληρώνει, δίνει το μεγάλο άλλοθι στον μεγαλομέτοχό της να επικαλείται αυτό το επιχείρημα για να μην χρηματοδοτεί την ομάδα.

Και αν για κάποιους ήταν δεδομένο ότι ο Νίκος Νοτιάς δεν ήταν διατεθειμένος να προχωρήσει στην ανέγερση όλων των εγκαταστάσεων που ήταν προγραμματισμένες, αυτό εμποδίζει στο μέλλον και όποιον άλλον επιχειρηματία-επενδυτή είχε σαν σκέψη να εκμεταλλευόταν το υπόλοιπο της γης που ανήκε στον Νοτιά και να ολοκλήρω

Keywords
Τυχαία Θέματα