Ο θρίαμβος για το πρώτο… σεντόνι

09:38 10/8/2014 - Πηγή: AEK365

Μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές βραδιές της έζησε σαν σήμερα πριν από ακριβώς 20 χρόνια η ΑΕΚ. Ήταν 10 Αυγούστου του 1994 όταν η Ένωση υποδέχθηκε στο Νίκος Γκούμας τους Ρέιντζερς για τον προκριματικό γύρο μιας καινούργιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο οποίος έμελε να ταυτίσει στο μυαλό όλων των φίλων της ΑΕΚ το σύντομο πέρασμα του από την ομάδα, με αυτό το ιστορικό ματς. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων

του πρώτου μέρους άνοιξε το σκορ και στο 71' έκανε το 2-0, εξασφαλίζοντας στην Ένωση ένα τεράστιο προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς. Ένα προβάδισμα που οι Κιτρινόμαυροι δεν άφησαν να πάει χαμένο και δύο βδομάδας αργότερα, στη Σκωτία, παίρνοντας ακόμη μια νίκη (1-0 με γκολ του Σαβέβσκι στο 44'), πήραν την πρόκριση και έγινα η πρώτη ελληνική ομάδα που συμμετείχε σε αυτήν που βαφτίστηκε μετέπειτα -δικαίως- ως η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Στο ματς του «Νίκος Γκούμας» για την ΑΕΚ αγωνίστηκαν οι: Ατματσίδης, Παπαδόπουλος, Κασάπης, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Βλάχος, Σαραβάκος, Σαβέβσκι, Κετσπάγια (10' Δημητριάδης, 80' Αγορογιάννης), Τσιάρτας, Κωστής.

Keywords
Τυχαία Θέματα