Ο θάνατός σου, η ζωή μου…

23:41 14/5/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 37η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΡΕΝΤΙΝΓΚ- ΜΑΝΤΕΣΤΕΡ Σ.: 0-2
Γήπεδο: Μαντέτσκι

Με νίκη ξεκίνησε η μετά-Μαντσίνι εποχή στη Μάντσεστερ Σίτι. Έχοντας τον Μπράιαν Κιντ στον πάγκο τους, οι «πολίτες» επικράτησαν 1-0 της Ρέντινγκ σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 37ης αγωνιστικής, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Σέρχιο Αγουέρο στο 40ο λεπτό άνοιξε το σκορ και ο Έντιν Τζέκο στο 88' διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο «Madejski».

Με αυτήν τη νίκη, η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε τους 78 βαθμούς και βρίσκεται πλέον στο +6 από την Τσέλσι,

«κλειδώνοντας» τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Στους 28 έμεινε η ομάδα του Νάιτζελ Άντκινς, η οποία εδώ και καιρό ετοιμάζει τα πλάνα της για τη νέα σεζόν που θα την βρει στην Τσάμπιονσιπ.

Πιο δυνατά μπήκε από την αρχή της αναμέτρησης η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία πέντε λεπτά μετά την πρώτη σέντρα έφτασε κοντά στο γκολ, με τους Μίλνερ και Αγουέρο ωστόσο να μην μπορούν να νικήσουν τον ΜακΚάρθι. Οι «πολίτες» αναγκάστηκαν με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου να προχωρήσουν σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Κόλο Τουρέ δεν μπορούσε να συνεχίσει και έδωσε τη θέση του στον Μαϊκόν. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του ματς, ο Τέβες έφτασε δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στο 40', με τους παίκτες του Μπράιαν Κιντ να... κρύβουν τη μπάλα και τον Σέρχιο Αγουέρο να κάνει το 1-0! Αυτό ήταν το σκορ που οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, παρά τις καλές στιγμές των απερχόμενων πρωταθλητών με τον σκόρερ τους και τους Κλισί και Σίλβα στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Με μια καλή ευκαιρία για τη Ρέντινγκ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Τζο Χαρτ να λέει πάντως «όχι» σε κεφαλιά του Πογκρέμπνιακ, διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του. Οι «πολίτες» απάντησαν στις ευκαιρίες με τους Γιάγια Τουρέ και Σέρχιο Αγουέρο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 72' και ανήκε και πάλι στους φιλοξενούμενους, με το δυνατό σουτ του Τουρέ να εξουδετερώνεται από τον ΜακΚάρθι. Έξι λεπτά αργότερα, οι «Royals» έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Μαριάπα να διώχνει πάνω στη γραμμή ο Τέβες. Οι γηπεδούχοι τα πάλεψαν μέχρι το τέλος, με τον Χαρτ να διώχνει εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του ΜακΚάρθι στο 83', για να έρθει ο Τζέκο στο 88' να διαμορφώσει το τελικό 0-2.

ΡΕΝΤΙΝΓΚ: ΜακΚάρθι, Γκάντερ, Μόρισον, Μαριάπα, Κέλι, Κάρατσαν, Γκάθρι, ΜακΚλίρι, ΜακΆνουφ (69' Μπλάκμπαν), Ρόμπσον-Κανού, Πογκρέμπνιακ (62' Λε Φοντρ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κλισί, Κόλο Τουρέ (15' Μαϊκόν), Λέσκοτ, Μίλνερ, Γιάγια Τουρέ, Μπάρι (58' Χάβι Γκαρσία), Σίλβα, Τέβες, Αγουέρο (63' Τζέκο)

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΓΟΥΙΓΚΑΝ: 4-1
Γήπεδο: Emirates

Η Άρσεναλ, δεν υπολόγισε πως απέναντί της είχε την Κυπελλούχο Αγγλίας. Υποδέχθηκε τη Γουίγκαν στο «Έμιρεϊτς», της απένειμε τα εύσημα για την πρόσφατη επιτυχία, αλλά δεν τη... λυπήθηκε. Επικράτησε με σκορ 4-1 και έριξε τους «λάτικς» στην Τσάμπιονσιπ, παρέα με τις ΚΠΡ και Ρέντινγκ. Στο χέρι των Λονδρέζων η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το Σάββατο, η Γουίγκαν πανηγύριζε την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου στην ιστορία της, ρίχνοντας στο... καναβάτσο την περσινή πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι. Ο άθλος αυτός, γέμισε ελπίδα τους οπαδούς της και για το... θαύμα στην Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο, η Άρσεναλ δεν ήταν διατεθειμένη να τη λυπηθεί.

Τη νίκησε με σκορ 4-1, την έριξε στην Τσάμπιονσιπ και το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ ορίζει τη μοίρα του όσον αφορά την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα και τη συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Άρσεναλ είχε στόχο. Να «τελειώσει» τη Γουίγκαν. Τίποτα άλλο. Ασφυκτική πίεση από το πρώτο δευτερόλεπτο, σωστή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και ένα γκολ όσο το δυνατόν πιο νωρίς. Όλα πήγαν καλά για τους «κανονιέρηδες» και άνοιξαν το σκορ στο 11ο λεπτό με την κεφαλιά του Ποντόλσκι από εκτέλεση κόρνερ του Καθόρλα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έκανε τη διαφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα ή να προωθήσει γρήγορα το παιχνίδι της ομάδας του και η Γουίγκαν βγήκε δειλά απ' το «καβούκι» της λίγο μετά το ημίωρο. Και χρειάστηκε μια στημένη φάση στο 45' για να σκοράρει και να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Σον Μαλόνεϊ προτού πάει στα αποδυτήρια.

Η Γουίγκαν δεν θα είχε πολλές ευκαιρίες γενικότερα στο ματς και αυτές που δημιουργούσε θα έπρεπε να τις εκμεταλλεύεται. Δεν το έκανε με τον Κονέ στο 47' από ωραίο ένα - δύο με τον Μαλόνεϊ, ωστόσο, δεν τιμωρήθηκε στην αμέσως επόμενη φάση όταν ο Καθόρλα έχασε διπλή ευκαιρία μπροστά από τον Ρομπλς. Ο πορτιέρο των «λάτικς» κλήθηκε να αποσοβήσει το γκολ και το έκανε με επιτυχία στο 62' σε απειλή από τον Γουόλκοτ, όμως ο τελευταίος, από ωραία σέντρα του Καθόρλα στο 63' έκανε το 2-1. Ο Λούκας Ποντόλσκι με ωραίο ψιλοκρεμαστό ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 68ο λεπτό για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα του αγώνα στο 71' ο Άαρον Ράμσεϊ, έχοντας σπάσει το τεχνητό οφσάιντ για να πλασάρει τον Ρομπλς και να ρίξει τη Γουίγκαν στην Τσάμπιονσιπ.

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Ροσίτσκι (78' Γουίλσιρ), Αρτέτα (90' Βερμάελεν), Γουόλκοτ, Ράμσεϊ, Καθόρλα, Ποντόλσκι (78' Τσάμπερλεϊν)

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Ρομπλς, Αλκαράζ, Μπόις, ΜακΚάρθι, Μαλόνεϊ (85' Ενρίκεζ), Γκόμεζ (64' Γουότσον), ΜακΜάναμαν (57' Ντι Σάντο), ΜακΆρθουρ, Εσπινόζα, Σάρνερ, Κονέ

Keywords
Τυχαία Θέματα