Ο... τελικός με ΠΑΟ και ο Ντέμης

09:57 7/5/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Ως "μάχη επιβίωσης" χαρακτηρίζει το αποψινό μεταξύ τους ντέρμπι τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τον Παναθηναϊκό, η εφημερίδα, προσθέτοντας για την Ένωση πως "παίζει το τελευταίο της χαρτί". Όσον αφορά τον Ντέμη Νικολαϊδη το ρεπορτάζ αναφέρει ότι "ετοιμάζει τις τελευταίες του κινήσεις για την επιστροφή του στην ΑΕΚ και αυτό που αποτελεί ζητούμενο πλέον είναι να βρεθεί ο τρόπος για να γίνει βιώσιμη η ΠΑΕ". Ο Νικολαΐδης αναμένει 2 εκατ. ευρώ από Παππά και Νοτιά. Από την

πλευρά του πρώτου λεγόταν πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση. Ο Παππάς εκτιμά πως έχει κάνει πολλά για την ΑΕΚ, με τελευταίο την εξόφληση του ομολογιακού δανείου (σε συνεργασία με τους Χατζηιωάννου και Θανόπουλο). Φαντάζει δύσκολο να βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη, δεδομένου πως ο ίδιος δήλωσε αδυναμία στον Νικολαΐδη. Η πίεση ωστόσο ενδέχεται να αλλάξει τα πράγματα. Οσον αφορά τον Νεοϋορκέζο, είναι δεδομένο πως θα "παίξει" αρκετά με τα χρονικά όρια, αλλά σε βάθος χρόνου ενδέχεται να συμμετέχει οικονομικά.
Η διπλή αναφορά στην αγωνία και την έννοια που έχει για την ΑΕΚ, πείθει πως ο Νικολαΐδης έχει αποφασίσει στο μυαλό του πως θα επιστρέψει. Αλλά αυτή τη φορά γνωρίζοντας πως τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα από το 2004 -λόγω κοινωνικών συνθηκών και έλλειψη οικονομικών συμπαικτών- προσπαθεί να κάνει όσο πιο βατό τον δρόμο του. Αυτό θα συμβεί εάν καταστεί δυνατό να είναι βιώσιμη η ΠΑΕ, εάν καταφέρει να τιθασεύσει τις υποχρεώσεις της εταιρείας και να την κάνει να μπορεί να ζει από τα έσοδά της.

Αυτός ο στόχος είχε τεθεί και το 2004. Και τότε, στη συμφωνία που είχε υπάρξει με τους μετόχους, προβλεπόταν πως θα έβαζαν μόνο λίγα χρήματα και η ΑΕΚ θα μπορούσε να ζει από τα έσοδά της. Σε εποχές, μάλιστα, όπου τα έσοδα ήταν πολλαπλάσια απ' όσα αναμένονται τώρα, αυτό δεν κατέστη εφικτό. Ο Νικολαΐδης θα επιχειρήσει να μειώσει τα πάγια έξοδα τώρα και παράλληλα να διαχειριστεί με πιο σωστό τρόπο τα έσοδα που θα έχει, για να βγει η ομάδα από το τούνελ".

SPORTDAY

Αφού τονίζει πως μόνο ο Δέλλας με τον Φούντα είναι εκτός αποστολής του αποψινού ματς με τον ΠΑΟ, η εφημερίδα γράφει για τον Νικολαϊδη και την επιστροφή του: "Τις διαδικασίες για την επιστροφή του στην ΑΕΚ επισπεύδει ο Ντέμης Νικολαΐδης. Όλα συνηγορούν ότι αυτή θα γίνει στην επαναληπτική γενική συνέλευση της 23ης Μαΐου, αλλά μέχρι τότε ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της «Ένωσης» δεν μένει άπραγος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως προτίθεται να καταβάλει εντός του μήνα ποσό περίπου 1,25 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στη δόση για το άρθρο 44 που έπρεπε να είχε καταβληθεί από τον Οκτώβριο. Πρόκειται για μία οφειλή που δεν μπορεί να πάρει... αναβολή, αφού η ΑΕΚ κινδυνεύει να χάσει τη ρύθμιση και να φορτωθεί το αρχικό χρέος, κάτι που θα συνεπάγεται τη χρεοκοπία και διάλυσή της.

Παράλληλα, ο Ντέμης Νικολαΐδης συνεχίζει τις προσπάθειες για εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης της ομάδας, είτε από μετόχους της ομάδας του 2004, είτε από νέους επιχειρηματίες. Ζωτικής σημασίας ε

Keywords
Τυχαία Θέματα