Πιλάβιος: Δεν υπάρχουν πια στημένα

09:48 7/5/2012 - Πηγή: AEK365

Στο θέμα των στημένων αγώνων που είχε απασχολήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο το περασμένο καλοκαίρι, η ΕΠΟ δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο από αυτό που έκανε υποστήριξε ο Σοφοκλής Πιλάβιος ο οποίος ισχυρίστηκε πως για την UEFA δεν υπάρχουν πια στημένα παιχνίδια.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε ο Πιλάβιος στην εφημερίδα "GOAL NEWS"

- Το περασμένο καλοκαίρι υπήρξαν σηµαντικές εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου µε τους φακέλους των «ύποπτων» παιχνιδιών. Γιατί δεν έρχονται πλέον;
"Γιατί δεν υπάρχουν. Η UEFA δεν μας έχει στείλει ούτε ένα τέτοιο παιχνίδι από τότε που έγινε όλη αυτή η ιστορία. Έχουν έρθει κάποια ερωτήματα για κάποιους αγώνες. Για παράδειγμα πριν από ένα παιχνίδι είχα λάβει ένα email από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία που ανέφερε ότι θα τελειώσει με το τάδε αποτέλεσμα, το οποίο τελικά δεν επιβεβαιώθηκε. Αυτό που έκανα ήταν να πάρω τους δυο προέδρους και τους ενημέρωσα για την αλληλογραφία με την UEFA".
- Τώρα µε όλα όσα έχουν γίνει µε τους «στηµένους» αγώνες πιστεύετε πως θα έπρεπε να έχετε κάνει κάτι διαφορετικό αναφορικά µε την αντιμετώπιση της κατάστασης;
"Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Εκείνο το καλοκαίρι αν το έλεγε κανείς ότι θα φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο θα τον χαρακτήριζαν τρελό. Κλονίστηκε πολύ το σύστημα με το τρίπτυχο αδειοδοτήσεων, πλαστών εγγράφων και στημένων. Ήταν αρκετά δύσκολο να αντιμετωπιστεί με τον ιδανικότερο τρόπο. Πιστεύω ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό. Πλέον δεν υπάρχουν στημένα και πλαστά. Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός...".
- Yπάρχουν όµως οι αδειοδοτήσεις και τώρα ανοίγει νέος κύκλος. Περιµένετε ένα ακόµα «θερµό» καλοκαίρι;
"Είναι αλήθεια πως υπάρχουν προβλήματα. Η απόφαση της Λίγκας, δηλαδή να μην υπάρχει... θάνατος, είναι μια κατεύθυνση. Και εμείς έχουμε πει ότι όποια ένωση παίρνει οποιαδήποτε νόμιμη απόφαση εμείς την κάνουμε δεκτή".
- Ως παράγοντα του ποδοσφαίρου, σας προβληµατίζει η εικόνα που παρουσιάζουν οι οµάδες εν µέσω οικονοµικής κρίσης; Mεταξύ αυτών υπάρχουν και «µεγάλα» ονόµατα όπως ο ΠAO και η AEK.
"Προτιμώ να κοιτάω την θετική πλευρά, όπως την προοπτική ανάδειξης Ελλήνων παικτών. Θα δούμε πολλά ελληνόπουλα στις ενδεκάδες των ομάδων. Επίσης, ίσως ο άκρατος επαγγελματισμός χρειάζεται μια δόση ερασιτεχνισμού. Η δική μου άποψη είναι η Γ' κατηγορία να γίνει ερασιτεχνική και η Β' ημιεπαγγελματική. Είναι βέβαιο πως εκεί θα οδηγηθούμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα