Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει παραπομπή Βενιζέλου για προανακριτική

18:02 2/1/2013 - Πηγή: AEK365

Επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών και ελεγχόμενη εκτόνωση της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ», πίσω από τον περιορισμό της έρευνας αποκλειστικά στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας μια πρώτη γεύση για τις αποφάσεις που θα λάβει σχετικά με την πρόταση συγκρότησης προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση.

Για το θέμα αυτό συνεδριάζει από τις 5 μμ η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα

συμμετέχει το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Κατά πληροφορίες, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα και θα βάζει στο στόχαστρο, εκτός του κ. Παπακωνσταντίνου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να συμπεριληφθούν και οι Φ. Σαχινίδης και Γ. Στουρνάρας.

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, συμπεριέλαβε εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Πάνος Σκουρλέτης στο κάδρο των υπευθύνων που μαζί με τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου δεν αξιοποίησαν τη λίστα Λαγκάρντ.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κ. Παπανδρέου δεν γνώριζε ως πρωθυπουργός για τη λίστα και το περιεχόμενό της. Μου είναι αδιανόητο να το πιστέψω» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον Alpha 9,89. Ωστόσο, απέφυγε να προκαταλάβει την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, λέγοντας πως το απόγευμα μορφοποιείται οριστικά η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο προσώπων και δεν θέλει για λίγες ώρες να προτρέξει.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «ο περιορισμός της έρευνας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποκλειστικά στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποσκοπεί στο να οδηγήσει την όλη υπόθεση σε μια ελεγχόμενη εκτόνωση, καθώς και στο να συγκαλυφθούν οι ευθύνες και των υπολοίπων εμπλεκομένων προσώπων».

Αναφερόμενος, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, στον ρόλο του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», σχολιάζει ότι «ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά ότι ο κ. Βενιζέλος παρακρατούσε στο σεντούκι του επί μήνες τη λίστα, πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξή της και τη μη αξιοποίησή της και πως ο κ. Στουρνάρας σύρθηκε στο να αναζητήσει την αυθεντική λίστα κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, ύστερα από τρεις ολόκληρους μήνες» .

«Ο ελληνικός λαός δεν περιμένει από αυτούς που συγκάλυψαν την υπόθεση της SIEMENS να αποκαλύψουν την αλήθεια. Είναι άλλωστε αυτοί που κατασκεύασαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, για να παραγράφονται οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σχολιάζοντας «διαρροές- κατηγορίες εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ», τις τελευταίες ημέρες αναφέρει ότι «πρόκειται για έναν ένοχο πανικό που δεν πείθει κανέναν».

«Τους λέμε, για άλλη μια φορά, πως δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου και πως αυτοί, που εξέθρεψαν τη διαφθορά, δεν μπορούν να ξανακοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.

Keywords
Τυχαία Θέματα