Ο Σρέντερ στηρίζει τον Πούτιν

22:41 27/3/2014 - Πηγή: AEK365

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ στέκεται στο πλευρό του στενού του φίλου Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποιώντας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την πολιτική απομόνωση του Ρώσου πρόεδρου εξ αιτίας της κρίσης στην Ουκρανία. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν να δεχτεί σκληρή κριτική από τους συμπατριώτες του.

Ο Σρέντερ σε επιστολή του για το θέμα επέκρινε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και την «αποπομπή» της από την G8, ενώ συνέκρινε τις ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία και την προσάρτηση της Κριμαίας με την στρατιωτική

επέμβαση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας το 1999, όταν ο ίδιος ήταν καγκελάριος της Γερμανίας.

«Είχαμε στείλει τα αεροπλάνα μας στη Σερβία και μαζί με το ΝΑΤΟ βομβάρδισαν ένα κυρίαρχο κράτος, χωρίς ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» δήλωσε ο Σρέντερ. «Γι 'αυτό είμαι επιφυλακτικός στο να κουνάω το δάχτυλό μου σε κάποιον» συμπλήρωσε.

Ο Σρέντερ λέει ότι κατανοεί τον ηγέτη του Κρεμλίνου, ο οποίος μιλάει άπταιστα γερμανικά και πήγε κάποτε στο σπίτι του στο Ανόβερο με μια ρωσική χορωδία για τα γενέθλιά του. «Νομίζω ότι μπορώ να φανταστώ τι τον παρακινεί. Πιστεύω ότι ενδιαφέρεται για την εδραίωση της Ρωσίας και της οικονομίας της και να τη διατηρήσει ισχυρή. Πιστεύει ότι η Ρωσία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως οι ΗΠΑ. Όπως κάποιος με συναίσθηση της ιστορίας, έχει φόβους περί "περικύκλωσης"» της χώρας του, είπε ο Σρέντερ στην εφημερίδα Die Zeit αναφερόμενος στον Πούτιν.

Ο 69χρονος Σρέντερ βάλλεται εξαιτίας της στήριξης αυτής, αλλά και για τον παχυλό μισθό των 250.000 ευρώ που λαμβάνει ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου μιας κοινοπραξίας με την Gazprom για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream.

«Ο Σρέντερ μεταφέρει την προπαγάνδα του Κρεμλίνου και ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι είναι πλέον ένας πληρωμένος εκπρόσωπος της Ρωσίας» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Μάνουελ Ζαρατσίν, στέλεχος των Πρασίνων και μέλος της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων του γερμανικού Kοινοβουλίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης ARD με τίτλο «Οι αμφίβολες δραστηριότητες του πρώην καγκελάριου για λογαριασμό του Πούτιν» ο Σρέντερ πήρε μέρος σε μια μυστική συνάντηση στη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο την 4η Μαρτίου, τρεις ημέρες αφού ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει μια επιχείρηση στην Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα