Ο Σαββίδης λύνει το θέμα των χρεών

12:43 6/12/2014 - Πηγή: AEK365

Σε σύσκεψη που είχε τη Παρασκευή με στενούς συνεργάτες του και τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να δώσει περισσότερα από τα 11.5 εκατομμύρια ευρώ που είχε αρχικά αποφασίσει προκειμένου να απαλλάξει τον ΠΑΟΚ από τον... βραχνά των χρεών.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ περιμένει εδώ και καιρό η κυβέρνηση να διευθετήσει το θέμα με τη καταβολή ενός πρωτογενούς κεφαλαίου και ενός μικρού ποσοστού

προστίμων και προσαυξήσεων.
Ωστόσο, τώρα αποφάσισε να διαθέσει όσα χρήματα χρειάζονται για να τελειώνει οριστικά με το θέμα των χρεών και πλέον η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα επιλέξει είτε την τροπολογία που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με οδηγίες της τρόικας, για καταβολή και ενός ποσοστού 20% προστίμων και προσαυξήσεων είτε του νόμου Ορφανού, είναι σε ισχύ μέχρι το 2017, ο οποίος απαιτεί τη καταβολή ενός μεγάλου ποσού αναδρομικά για να καλυφθούν οι δόσεις από το καλοκαίρι του 2007 όταν και άρχισε να εφαρμόζεται ο συγκεκριμένος νόμος.
Μόλις εγκριθεί η λύση που θα επιλεγεί, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα "ξεπαγώσει" τα χρέη της, θα ακυρώσει τις προσφυγές και θα μπει στη ρύθμιση που θα έχει επιλέξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα