Ο Πύργος του Δαβίδ, ο ουρανοξύστης των φτωχών (ΦΩΤΟ)

00:04 4/4/2014 - Πηγή: AEK365

Ξεκίνησε να κατασκευάζεται με σκοπό να γίνει το νέο λαμπερό οικονομικό κέντρο της Βενεζουέλας. Ωστόσο, ο περιβόητος «Πύργος του Δαβίδ» με τα 45 πατώματα και το ελικοδρόμειο, έμεινε ημιτελής λόγω της τραπεζικής κρίσης που έπληξε τη χώρα και του θανάτου του κατασκευαστή του, Δαβίδ Μπρίλεμπουργκ.

Από τότε το κτίριο που έχει μείνει ακριβώς όπως το παράτησαν έχει γίνει το καταφύγιο για χιλιάδες ανθρώπους. Μάλιστα, το 2007 το κτίριο γέμισε ασφυκτικά από ανθρώπους που έμεναν στους δρόμους και πλέον έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο κτίριο που στεγάζει αστέγους.

Τον «Πύργο

του Δαβίδ» με την εκπληκτική θέα στο βουνο Άβιλα το γνωρίσαμε όταν έγινε το καταφύγιο και η φυλακή ταυτόχρονα για τον φυγάδα «Άντριαν Μπρόντι» στην αμερικανική σειρά «Homeland». Ωστόσο, για τους 3.000 κατοίκους του είναι το σπίτι τους.

Πολλοί θεωρούν ότι ο Πύργος είναι το προπύργιο κλεφτών και το σύμβολο της ασέβειας στην ιδιοκτησία, ωστόσο οι ένοικοί του λένε ότι χάρη σε αυτόν μπορούν και ζουν σε ένα σπίτι, όπου σε σχέση με τους δρόμους η εγκληματικότητα είναι ελάχιστη.

Μάλιστα, οι ένοικοι έχουν τοποθετήσει τα δικά τους υδραυλικά και ηλεκτρικά συστήματα που δεν υπήρχαν στο κτίριο, ενώ έκλεισαν μόνοι τους καποια επικίνδυνα κενά στην οικοδομή απ' όπου θα μπορούσε να πέσει κανείς. Κάθε οικογένεια πληρώνει περίπου 32 δολάρια το μήνα, ώστε να γίνονται περιπολίες και να ελέγχουν ότι όλα είναι σε τάξη.

Ωστόσο, δεν λείπει η εγκληματικότητα τόσο μέσα στο κτίριο, όσο και γύρω από αυτό. Πάντως, οι κάτοικοι λένε ότι έδιωξαν τις συμμορίες και μια νέα διοίκηση κρατα τα πράγματα σε τάξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα