«Ο Πιστόριους ήταν άπιστος και πάντα με ένα πιστόλι στο χέρι»

13:33 7/3/2014 - Πηγή: AEK365

Έπειτα από τη χθεσινή κατάρρευση του Όσκαρ Πιστόριους στο δικαστήριο και το ξέσπασμά του σε λυγμούς, συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη του «blade runner» στην βροχερή Πρετόρια.
Ο Πιστόριους, ντυμένος στα μαύρα, βρίσκεται για πέμπτη ημέρα στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Αυτή την ώρα καταθέτει εκ νέου ο γείτονάς του και γιατρός στο

επάγγελμα δρ Γιόχαν Στριπ.
«Άκουσα απανωτούς πυροβολισμούς. Έπειτα από αυτό δεν άκουσα κανένα ουρλιαχτό. Άκουσα τη φωνή ενός άντρα», φέρεται να ισχυρίζεται σήμερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο «Guardian», ο δόκτωρ.
Ο δικηγόρος του Πιστόριους πιέζει τον μάρτυρα να περιγράψει τι ακριβώς είδε στο σπίτι του Όσκαρ από το μπαλκόνι του, την μοιραία νύχτα του φονικού. «Είδα έναν άνθρωπο να μετακινείται μέσα στο μπάνιο από τα δεξιά στα αριστερά», απαντά ο ίδιος.

Αυτό που επισημαίνει ο δικηγόρος Roux, είναι ότι ο μάρτυρας, σύμφωνα και με τις προηγούμενες καταθέσεις του, δεν θυμάται τον ακριβή αριθμό των πυροβολισμών.

Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της κατάθεσης του γιατρού, σειρά έχει τώρα η Samantha Taylor, πρώην φιλενάδα του Όσκαρ Πιστόριους. Η κοπέλα καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις τύπου, ποια ήταν η αγαπημένη μεριά του στο κρεβάτι. Η Samantha αποκαλύπτει ότι όταν έβγαινε με τον Όσκαρ, ο ίδιος συνήθιζε να έχει πάντα ένα όπλο μαζί του. «Το άφηνε πάντα στο τραπεζάκι δίπλα από το κρεβάτι μας, μαζί με τα προσθετικά μέλη, στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού», καταθέτει η ίδια, στη συνέχεια της κατάθεσής της.
Στη συνέχεια η μάρτυς ξεσπά σε κλάματα, καθώς θυμάται το άδοξο τέλος της σχέσης τους. Σύμφωνα με την ίδια ο Όσκαρ Πιστόριους την απατούσε με την Ρίβα Στέενκαμπ.
H μάρτυς αφηγείται στη συνέχεια ένα περιστατικό στο οποίο ο Πιστόριους το 2010 είχε πυροβολήσει έξω από την ηλιοροφή αυτοκινήτου, σε βόλτα με φίλους στον ποταμό Βάαλ στη Νότια Αφρική. Όπως αποκαλύπτει η ίδια, στο ταξίδι αυτό τους είχε σταματήσει η αστυνομία για υπερβολική ταχύτητα.
Σε αυτή τη δίκη, o Πιστόριους αντιμετωπίζει πρόσθετες επιβαρύνσεις που συνδέονται με αυτό το περιστατικό.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα