Ο Οζίλ δώρισε τα κέρδη του απ'το Μουντιάλ για τα παιδιά της Γάζας

17:44 16/7/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Μεσούτ Οζίλ αφού κέρδισε το Μουντιάλ με την Εθνική Γερμανίας ανταμείφθηκε με 600.000 δολάρια. Ωστόσο, αποφάσισε να μην κρατήσει τα χρήματα αυτά για τον εαυτό του, αλλά να τα δωρίσει για τα παιδιά της Γάζας που αυτή τη στιγμή βρίσκεται ξανά σε εμπόλεμη κατάσταση.

Ο Οζίλ, ο οποίος είναι τουρκικής καταγωγής και πιστός Μουσουλμάνος κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ είχε προκαλέσει συζητήσεις, όταν αρνήθηκε να δώσει το χέρι του σε έναν παράγοντα της FIFA,

ο οποίος είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Ισραήλ στην ισραηλοπαλαιστινιακή διαμάχη.

Η ένταση που επικρατεί στη Γάζα τις τελευταίες δέκα περίπου μέρες έχει προκαλέσει το θάνατο 207 Παλαιστινίων και ενός Ισραηλινού καθώς έχουν πέσει στην περιοχή πάνω από 1.000 ρουκέτες από την πλευρά των Παλαιστινίων και έχουν σημειωθεί περισσότερες από 1.300 αεροπορικές επιδρομές από την πλευρά των Ισραηλινών.

Πάντως, και άλλοι Μουσουλμάνοι που συμμετείχαν στο Μουντιάλ δώρισαν την αμοιβή τους για τους κατοίκους της Γάζας. Για παράδειγμα όλη η ομάδα της Αλγερίας έδωσε τα 9 εκατ. δολάρια που έλαβε δωρεά για τη Γάζα, γιατί όπως είπαν «τα χρειάζονται περισσότερο από εμάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα