Καθάρισε το ντέρμπι με ανατροπή η Τορίνο

15:39 26/4/2015 - Πηγή: AEK365

SERIE A- 32η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΑΠΟΛΙ-ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: 4-2
Γήπεδο: Σαν Πάολο

Στους δύο βαθμούς από την πρώτη τριάδα μείωσε η Νάπολι ύστερα από την εμφατική της νίκη με 4-2 επί της Σαμπντόρια.

Εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε στο «Σαν Πάολο» όπου η Νάπολι υποδέχτηκε τη Σαμπντόρια για να πάρει την ευρεία νίκη με 4-2 και να πλησιάσει στους δύο βαθμούς από την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.

Ο Αλμπιόλ στο 12' με αυτογκόλ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Πριν από το ημίχρονο όμως, οι «παρτενοπέι» είχαν γυρίσει το ματς. Στο 31' ο Γκαμπιαντίνι έκανε το 1-1 και τρία λεπτά αργότερα

ο Ιγκουαΐν ανέτρεψε το σκορ.

Στο 47' ο Ινσίνιε ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 για να γίνει το 4-1 από τον Ιγκουαΐν στο 81' από το σημείο του πέναλτι. Στο 89' ο Μουριέλ απλά μείωσε για το τελικό 4-2.

ΝΑΠΟΛΙ: Αντούχαρ, Ενρίκε, Ραούλ Αλμπιόλ, Μπρίτος, Γκουλάμ, Ζοργκίνιο, Νταβίντ Λόπεζ (76' Γκαργκάνο), Καγιεχόν, Γκαμπιαντίνι (65' Χάμσικ), Ινσίνιε, Ιγκουαΐν (82' Ζαπάτα).

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Βιβιάνο, Μεσμπά, Ρομανιόλι, Σιλβέστρε, Ντε Σιλβέστρι, Ομπιάνγκ, Παλόμπο (64' Ντάνκαν), Οκάκα, Σοριάνο (76' Μπεργκέσιο), Έντερ (46' Μουριέλ), Ετό.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ-ΚΑΛΙΑΡΙ: 1-3
Γήπεδο: Αρτέμιο Φράνκι

Τις όποιες ελπίδες της να αποφύγει τον υποβιβασμό διατήρησε στο ακέραιο η Κάλιαρι με τη σπουδαία νίκη 3-1 μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι» επί της Φιορεντίνα που έχασε έτσι την ευκαιρία να βρεθεί έστω προσωρινά στην 5η θέση της Σέριε Α'.

Οι Σαρδηνοί άνοιξαν το σκορ στο 7' με τον Κοπ να αξιοποιεί τη σέντρα του Φαρίας με κοντινό σουτ. Ο σκόρερ στο ημίωρο αστόχησε από εξαιρετική θέση με ανάλογη προσπάθεια μόνος προ του Νέτο. Όμως ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που στο 59' έκανε το 0-2 με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ .

Οι «βιόλα» αντέδρασαν και μείωσαν στο 74' με την προβολή του Τζιλαρντίνο έπειτα από σέντρα -σουτ του Βάργκας. Τη νίκη των φιλοξενούμενων σφράγισε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φαρίας με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και σουτ.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Τόμοβιτς, Σάβιτς, Μπασάντα, Πασκουάλ (75' Γκόμεζ), Μπάντελι, Πιζάρο, Μπόρχα Βαλέρο (58' Χοακίν), Σαλάχ , Τζιλαρντίνο, Ντιαμάντι (46' Βάργκας)

ΚΑΛΙΑΡΙ : Μπρκιτς, Πιζάνο, Ντιακιτέ, Τσεπιτέλι, Αβελάρ (62' Μούρου), Ντεσένα, Έκνταλ, Ζοάο Πέδρο (79' Ντονσάχ), Μ'ποκού, Κοπ (70' Σαού), Φαρίας

ΤΖΕΝΟΑ-ΤΣΕΖΕΝΑ: 3-1
Γήπεδο: Μαράσι

Σημαντική νίκη με 3-1 πανηγύρισε η Τζένοα κόντρα στην Τσεζένα.

Στο 16ο λεπτό ο Περίν είπε όχι σε σουτ του Τζούριτς και τελικά στο 38' ο Μπερτολάτσι άνοιξε το σκορ για την Τζένοα. Και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Περότι με πέναλτι έκανε το 2-0.

Η Τζένοα μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και στο 53ο λεπτό ο Παβολέτι έκανε το 3-0, για να μειώσει ο Καρμπονέρο στο 69'. Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε ο Ζε Εδουάρδο.

ΤΖΕΝΟΑ: Περίν, Μπουρδίσο, Μαρκέζε, Ρονκάλια, Κούτσκα, Περότι (49' Λεστιέν), Ρινκόν (81' Ρινκόν), Ντε Μάιο, Μπερτολάτσι (68' Λασάλτ), Φαλκέ, Παβολέτι.

ΤΣΕΖΕΝΑ: Αλιάρντι, Λουκίνι (46' Ρεντζέτι), Βόλτα, Νίκα, Κράιντς, Κασκιόνε, Ζε Εδουάρδο, Καρμπονέρο, Ντεφρέλ, Μπριέντζα (59' Νταλ Μόντε), Τζούριτς (80' Σούτσι).

ΒΕΡΟΝΑ-ΣΑΣΟΥΟΛΟ: 3-2
Γήπεδο: Μαρκ Αντόνιο Μπεντεγκόντι

Κλείδωσε την παραμονή της η Βερόνα που κέρδισε με 3-2τη Σασουόλο.

Στο 8ο μόλις λεπτό ο Γκόμες αστόχησε από ιδανική θέση, ενώ στο 17' η Βερόνα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ράφαελ. Η Σασουόλο ανέβασε στροφές στη συνέχεια και στο 34ο λεπτό έφερε στα ίσα το σκορ με το αυτογκόλ του Βαγγέλη Μόρα.

Η Βερόνα μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και χάρη σε δύο γκολ του Τόνι στο 63' και στο 71' έκανε το 3-1, για να μειώσει ο Μισιρόλι στο 89ο λεπτό για τη Σασουόλο.

ΒΕΡΟΝΑ: Ράφαελ, Μάρκες, Αγκοστινι, Πιζάνο, Μόρας, Ομπάντι, Γιάνκοβιτς (14' Βαλότι, 19' Μπενούσι), Γκρέκο, Σάλα (83' Φερναντίνιο), Τόνι, Γκόμες

ΣΑΣΟΥΟΛΟ: Κονσίλι, Καναβάρο, Πελούζο, Ατσέρμπι, Λόνγκι (58' Φλοκάρι), Μπιοντίνι, Μισιρόλι, Λαζάρεβιτς (58' Μπρίγκι), Ζάζα, Σανσόνε (73' Φλόρες), Μπεράρντι.

ΤΟΡΙΝΟ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: 2-1
Γήπεδο: Ολυμπιακό στάδιο Τορίνο

Σπουδαία νίκη με σκορ 2-1 πανηγύρισε η Τορίνο στο derby della Mole απέναντι στη Γιουβέντους. Η ομάδα του Τζιαμπιέρο Βεντούρα επιβλήθηκε της συμπολίτισσας μετά από 20 χρόνια, καθώς είχε να πετύχει νίκη στο ντέρμπι του Τορίνο από τον Απρίλιο του 1995.

Στο 12' και στο 20' οι Μάτρι και Περέιρα έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για τη Γιουβέντους, ενώ στο 35' ο Πίρλο με τρομερή εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 για τη Γιουβέντους. Ωστόσο στο 45ο λεπτό η Τορίνο ισοφάρισε με τον Νταρμιάν.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και στο 57ο λεπτό ο Κουαλιαρέλα «κάρφωσε» την πρώην ομάδα του και χάρισε στην Τορίνο μια σπουδαία νίκη.

ΤΟΡΙΝΟ: Παντέλι, Μορέτι, Νταρμιάν (82' Μολινάρο), Γκλικ, Μαξίμοβιτς, Πέρες, Γκάτσι, Ελ Καντουρί, Μπενάσι (72' Βίνες), Λόπεθ (61' Μαρτίνες), Κουαλιαρέλα

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Βιδάλ, Πίρλο, Παντοΐν (86' Γιορέντε), Περέιρα (78' Πέπε), Στουράρο, Μάτρι, Μοράτα (65' Τέβες).

ΠΑΡΜΑ-ΠΑΛΕΡΜΟ: 1-0
Γήπεδο: Ένιο Ταρντίνι

Παλικάρι η Πάρμα, που παρόλα τα προβλήματα πέτυχε μεγάλη νίκη με 1-0 κόντρα στην Παλέρμο.

Η Πάρμα ήταν καλύτερη από την αρχή του αγώνα και στο 23ο λεπτό άνοιξε το σκορ με το πέναλτι του Νοτσερίνο.

Στην επανάληψη οι «παρμένζι» αμύνθηκαν σθεναρά και κράτησαν τη νίκη.

ΠΑΡΜΑ: Μιράντε, Γκόμπι, Κόστα, Μέντες (72' Λίλα), Φεντάλ, Νοτσερίνο, Γιορκέρα, Μάουρι, Βαρέλα (63' Κασάνι), Κόντα (55' Μπελφοντίλ), Γκεζάλ.

ΠΑΛΕΡΜΟ: Ουϊκανί, Βιτιέλο, Ριζπόλι (70' Κέισον), Αντζέλκοβιτς, Γκονζάλες, Λαζάαρ, Μαρέσκα, Μπολτζόνι (56' Μπελότι), Βάσκες (85' Μπεντιβένγκα), Τσότσεφ, Ντιμπάλα.

ΛΑΤΣΙΟ-ΚΙΕΒΟ: 1-1
Γήπεδο: Ολίμπικο

Την ευκαιρία να ξεφύγει από τη Ρόμα έχασε η Λάτσιο που κόλλησε στο 1-1 με την Κιέβο.

Η Λάτσιο ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και τελικά στο 45ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Μίροσλαβ Κλόζε.

Στην επανάληψη η Κιέβο μπήκε πιο δυνατά και στο 75ο λεπτό έφερε στα ίσα το σκορ με τον Παλόσκι.

ΛΑΤΣΙΟ: Μαρκέτι, Μπάστα, Ράντου, Νοβαρέτι, Μαουρίσιο, Λεντέσμα, Καντρέβα, Λούλιτς (82' Έντερσον), Ονάζι (86' Περέα), Άντερσον, Κλόζε (60' Κεϊτά).

ΚΙΕΒΟ: Μπιθάρι, Σέζαρ, Νταϊνέλι (64' Σάρδο), Φρέι, Ζουκάνοβιτς (46' Μπότα), Ίζκο, Χετεμάι, Ραντοβάνοβιτς, Σκελότο, Πελισιέ (75' Φετφατζίδης), Παλόσκι

ΑΤΑΛΑΝΤΑ-ΕΜΠΟΛΙ 2-2
ΓΗΠΕΔΟ: ATLETI AZZURRI D'ITALIA
Με γκολ του Τζερμάν Ντένις στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Αταλάντα πήρε τον βαθμό κόντρα στην Έμπολι και απέχει οκτώ βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Έμπολι έφτασε μια ανάσα από την οριστική σωτηρία, αλλά και ο ένας βαθμός την κρατάει σε απόσταση ασφαλείας.
Στο 33' η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στην Έμπολι με τον Ρουγκάνι να πιάνει τη κεφαλιά και τον Ντένις να διώχνει πάνω στη γραμμή.
Στη συνέχεια και μέσα σε δυο λεπτά, το ματς πήρε... φωτιά. Στο 41', η Έμπολι άνοιξε το σκορ όταν ο Πουτσιαρέλι έπαιξε το 1-2 με τον Ρικάρντο Σαπουνάρα που ευνοήθηκε από τις κόντρες και με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1.
Οι γηπεδούχοι δεν απάντησαν στο επόμενο λεπτό με την ευκαιρία του Ντένις, αλλά έφεραν το παιχνίδια στα ίσια στο 43'. Ο Μοράλες βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και ανάμεσα από δυο αμυντικούς, ωστόσο κατάφερε να δώσει στον ξεμαρκάριστο Αλεχάντρο Γκόμεζ που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-1.
Λίγο πριν την ανάπαυλα, η Έμπολι δεν μπόρεσε να κάνει το 1-2 όταν ο Μακαρόνε σούταρε, ο Σπορτιέλο απέκρουσε και στην επαναφορά ο Πουτσιαρέλι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα έξω.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Έμπολι πήρε ξανά το προβάδισμα όταν ο Ζιελίνσκι, που λίγο πριν είχε περάσει ως αλλαγή, από τα αριστερά έδωσε στον Μάσιμο Μακαρόνε που πλάσαρε για το 8ο γκολ του στο πρωτάθλημα και για το 1-2 των φιλοξενούμενων.
Ο Ιταλός επιθετικός έφτασε μια ανάσα από το 1-3 αλλά η μπάλα σε σουτ που επιχείρησε χτύπησε στο δοκάρι.
Στη συνέχεια, οι δυο ομάδες έχασαν ευκαιρίες με Ντένις (78') και Ζιελίνσκι (88') με την ισοφάριση να έρχεται στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Ντένις έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Στεντάρντο, Μασιέλο, Μπεναλουάνε (75' Εμάνουελσον), Ντραμέ, Μοράλες, Καρμόνα, Εστιγκαρίμπια, Σιγκαρίνι, Γκόμεζ (69' Μπιάνκι), Ντένις
ΕΜΠΟΛΙ: Σέπε, Λαουρίνι (79' Μπάρμπα), Χισάι, Ρουγκάνι, Τονέλι, Σαπονάρα (86' Ρούι), Βαλντιφιόρι, Κρόσε, Πουτσιαρέλι (59' Ζιελίνσκι), Μακαρόνε, Βεσίνο

Keywords
Τυχαία Θέματα