Ο Νικόλας το φύλαγε για το τέλος (vid)

09:09 9/1/2015 - Πηγή: AEK365

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

9 Ιανουαρίου 2005

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

Η σεζόν 2004-05 ήταν πολύ ιδιαίτερη για την ΑΕΚ. Ο Ντέμης Νικολαϊδης ήταν πλέον ο διοικητικός ηγέτης, η προσπάθεια εξυγίανσης και αναδημιουργίας ήταν σε εξέλιξη και στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στήνονταν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αυτά τα αξέχαστα

μεγάλα πάρτι που δεν ξεχνούν όσοι τα έζησαν.

Το πρώτο πάρτι του 2005 συνδυάστηκε με την πρώτη νίκη σε ντέρμπι για εκείνη την ομάδα. Το 1-0 σε βάρος του Παναθηναϊκού με το γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου στο 84', μετά από φάση διαρκείας στην αντίπαλη περιοχή, έστειλε στα ουράνια τους οπαδούς της ΑΕΚ και κράτησε την ΑΕΚ στην πρώτη θέση, παρά το γεγονός ότι το «μότο» ήταν «δεν πάμε για πρωτάθλημα». «Ο κ. Σάντος μάς παραμυθιάζει όλους» είχε πει μετά το ματς ο τότε αρχηγός του Παναθηναϊκού Γιάννης Γκούμας. «Και βέβαια πάει για πρωτάθλημα η ΑΕΚ».

Ηταν ένας αγώνας που θα μπορούσε, στο χρονικό διάστημα πριν το γκολ, να έχει «γείρει» προς οποιαδήποτε πλευρά. Πολύ ισορροπημένος, με λίγες καλές στιγμές και με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τις καλές στιγμές. Γι'αυτό και όταν ήρθε το γκολ, τη στιμή που όλα έδειχναν λευκή ισοπαλία, ήταν απρόσμενα καλό για τους μεν και απρόσμενα κακό για τους δε. Γι' αυτό και προκάλεσε ακραίες αντιδράσεις χαράς στους γηπεδούχους και απογοήτευσης στους ηττημένους.

Ηταν μια από τις ιδιαίτερες βραδιές του Νίκου Λυμπερόπουλου που απέφυγε να πανηγυρίσει έντονα το γκολ που πέτυχε, σεβόμενος το παρελθόν του στον Παναθηναϊκό. Είχε ξανασκοράρει ένα χρόνο πριν, όταν μείωσε σε 2-1 για την ΑΕΚ σε αγώνα στη Λεωφόρο, αλλά ήταν ακόμα σχετικά πρόσφατη η αλλαγή περιβάλλοντος,. Ηρθαν κι άλλα γκολ, όμως, στα χρόνια που ακοκούθησαν και τα πανηγύρισε κανονικά...

Σημειωτέον ότι η ΑΕΚ έμεινε αήττητη για 14η αγωνιστική με αυτή τη νίκη, αλλά η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα ήρθε μία εβδομάδα μετά, στο τέλος του πρώτου γύρου στην Καλαμαριά...

Η σύνθεση της ΑΕΚ:Χιώτης, Μπρούνο Άλβες, Κωστένογλου, Μόρας (65'/ Κυριακίδης), Κόντης, Ίβιτς (76 Μπούρμπος), Κατσουράνης, Πάουλο Ασουνσάο, Σοάρες, Κωνσταντινίδης Σ. (46 Κρασσάς), Λυμπερόπουλος.

Στις 9 Ιανουαρίου
9/1/66 ΑΕΚ-Απόλλων Αθηνών 0-0 (Α' Εθνική)
9/1/72 Ολυμπ. Λευκωσίας-AEK 1-3 (Α' Εθνική)
9/1/77 ΑΕΚ-ΟΦΗ 4-1 (Α' Εθνική)
9/1/80 ΑΕΚ-Ηρακλής 1-0 (Α' Εθνική)
9/1/83 AEK-ΟΦΗ 2-3 (Α' Εθνική -από τις τεράστιες εκπλήξεις της εποχής, με ανατροπή από 2-0, σε μια Κυριακή γεμάτη από εκπλήξεις και με μοναδική νικήτρια του ΠΡΟ-ΠΟ μια καθαρίστρια νοσοκομείου!)
9/1/94 Απόλλων Αθηνών-ΑΕΚ 1-3 (Α' Εθνική)
9/1/02 Κιλκισιακός-ΑΕΚ 0-1 (Κύπελλο Ελλάδας -δύο μέρες μετά την αρχική ανακοίνωση Σάντος περί παραίτησης και της αλλαγής απόφασής του κατόπιν πιέσεων παικτών και οπαδών)
9/1/08 Ξάνθη-ΑΕΚ 2-0 (Κύπελλο Ελλάδας -μία από τις ήττες που οδήγησαν στην απόφαση του Ντέμη Νικολαϊδη για απομάκρυνση του Φερέρ)
9/1/11 Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 1-3 (Α' Εθνική)

Keywords
Τυχαία Θέματα