Ο Μάνταλος «καίει» τον ΠΑΟ

08:59 4/11/2013 - Πηγή: AEK365

Η συμπεριφορά των οπαδών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι πολύ πιθανόν να στοιχίσει στην ομάδα με τιμωρία της έδρας και υψηλό χρηματικό πρόστιμο καθώς ο διαιτητής Μάνταλος έχει καταγράψει στο φύλλο αγώνα όλα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Λεωφόρου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μάνταλος έχει αναφέρει, μεταξύ άλλων, για το έγκαυμα που έπαθε πίσω από την γάμπα εξαιτίας

φωτοβολίδας που πέταξαν οπαδοί μετά το τέλος του αγώνα και ενώ κατευθυνόταν προς την φυσούνα.
Επιπλέον γίνεται αναφορά και στον τραυματισμό του Ντάνιελ Πράνιτς επίσης από φωτοβολίδα.
Στο φύλλο αγώνα γίνεται λόγος και για τρεις διακοπές στο παιχνίδι λόγω ρίψης αντικειμένων αλλά και για την φωτοβολίδα που πετάχτηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού στο 78ο λεπτό.
Ο Πειθαρχικός Κώδικας στο άρθρο 15 σημειώνει πως αν υπάρξει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη προσώπου που βρίσκεται νόμιμα στον αγωνιστικό χώρο από ρίψη αντικειμένου τότε προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ και ποινή 1-2 αγωνιστικών. Σε άλλη παράγραφο του ίδιου άρθρου επισημαίνεται πως "εφόσον η ρίψη των αντικειμένων πραγματοποιείται πριν από την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους από 20.000-120.000 ευρώ. Επίσης με τιμωρία της έδρας από 1-3 αγωνιστικές ανάλογα με την βαρύτητα της ποινής".
Έτσι λοιπόν ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί, στην καλύτερη περίπτωση, με χρηματικό πρόστιμο 35.000 ευρώ και τιμωρία της έδρας. Τα επόμενα εντός έδρας ματς για τον Παναθηναϊκό είναι την 12η αγωνιστική με τον ΠΑΣ, την 15η με τον Ατρόμητο και την 17η με την Ξάνθη ενώ ίσως υπάρξει στις αρχές Δεκεμβρίου και ματς Κυπέλλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα