Ο «Λέων» αποκαλύπτεται…

15:40 14/12/2011 - Πηγή: AEK365

Του Γιώργου Νικολάου

Με νέο πρόσωπο στο ρόστερ για τον αγώνα με το Λαύριο στη Ζωφριά θα παραταχθεί η ΑΕΚ. Πρόκειται για τον Λεωνίδα-Αλέξανδρο Μαγουλά( Leon -Alexander Magulas). Ζητήσαμε από τον 21χρονο φόργουορντ να ξετυλίξει το κουβάρι των αθλητικών του αναμνήσεων, προκειμένου να γίνει πιο γνωστός στο ευρύ κοινό. Ο «Λέων» (που πέρασε από το «σχολειό» των Σφαιρόπουλου και Φραγκιά πριν τον αναλάβει ο Λιόγας) το έκανε.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε: «Γεννήθηκα στο Μπέργκεν, στην

δυτική ακτή της Νορβηγίας. Όταν ήμουν τεσσάρων ετών μετακόμισα με την οικογένεια μου στο Όσλο. Άρχισα να παίζεω μπάσκετ στα 6 του χρόνια σε μία τοπική ομάδα, την Νόστραντ. Όταν έγινα δεκατεσσάρων ετών πήγα στην Ούλερν. Από τα 14 μέχρι τα 17 μου αγωνίστηκα στις μικρές εθνικές ομάδες της Νορβηγίας.

Όταν ήμουνα 16 χρονών έπαιξα με την εθνική Νορβηγίας U-16 στο «Νόρντικ Καπ». Την ίδια χρονιά επιλέχθηκα ως ένας από τους τρεις παίκτες που θα αντιπροσώπευαν την Νορβηγία σε ένα διεθνές καμπ της FIBA, στον Κολινδρό, στην Ελλάδα. Αυτή αποτέλεσε και την πρώτη μου «γνωριμία» με το ελληνικό μπάσκετ. Μία χρονιά μετά έπαιξα στην Νιαρντ κάτω από τις οδηγίες του πατέρα μου, Ιωάννη-Σπύρου Μαγουλά, από τον οποία πήρα και τις περισσότερες μπασκετικές μου αξίες. Μετά από εκεί, μετακινήθηκα και έπαιξα για λίγο στην Σαντβίκα σε ένα προάστιο, κοντά στο Όσλο. Η τελευταία μου ομάδα ήταν οι Τάιγκερς, υπό τις οδηγίες του κόουτς, Τάι Φίσερ. Τότε αποφάσισα να αποσυρθώ για λίγο από την μπασκετική κοινωνία της Νορβηγίας, επειδή ήθελα να έχω χρόνο για να δω πως θα μπορούσα να αποκτήσω τις γνώσεις για αγωνιστώ στο εξωτερικό.

Έτσι άρχισα να προετοιμάζω τον εαυτό μου μαζί με την βοήθεια του πατέρα μου που είχε ειδικότητα στο μπάσκετ, ώστε να ταξιδέψω στην Ελλάδα, να βρω τον δρόμο μου και να παίξω το μπάσκετ που πάντα έλεγε ο πατέρας μου ότι έχω τα προσόντα για να παίξω και που εγώ ονειρευόμουν. Ξεκίνησα από τον Διαγόρα της Ρόδου, υπό τις οδηγίες του προπονητή Τσακίρη. Αλλά νομικά θέματα σχετικά με την ομοσπονδία δεν μου επέτρεψαν να αγωνιστώ.

Στην συνέχεια με κάλεσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στον Κολοσσό Ρόδου, για να προπονηθώ στην τελευταία περίοδο πριν από το καλοκαίρι. Μετά το καλοκαίρι ο κύριος Σφαιρόπουλος πήγε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και εγώ είχα την τιμή να μάθω πολλά πάνω στο μπάσκετ υπό τις οδηγίες του κόουτς, Βασίλη Φραγκιά. Προπονήθηκα με την ομάδα και μάθαινα πράγματα ώστε να βελτιώσω το επίπεδο μου και να παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως η ομάδα δεν με είχε στα μελλοντικά σχέδια της, τόσο για οικονομικούς λόγους, όσο και για λόγους τακτικής. Τώρα είμαι εδώ στην Αθήνα υπό την επιτήρηση του Δημήτρη Λιόγα, δουλεύω με την ομάδα και αναπτύσσω τις ικανότητες μου ούτως ώστε να έχω μία καλή σεζόν και να βοηθήσω την ΑΕΚ να επιστρέψει στην Α1».

ΥΓ. Το παραπάνω σημείωμα έγραψε για λογαριασμό μας στη σημερινή «ΩΡΑ των σπορ» ο Ελληνονορβηγός άσσος

Keywords
Τυχαία Θέματα