«Ο Λάμπαρντ και ο Τζέραρντ της Εθνικής Ελλάδας»

14:10 8/6/2014 - Πηγή: AEK365

Λίγες μέρες πριν η Εθνική Ελλάδας συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη φορά, και τρίτη συνολικά, σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ιστοσελίδα bleachreport ετοίμασε αφιέρωμα στο οποίο σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως Γιώργος Καραγκούνης και Κώστας Κατσουράνης είναι σαν τους Φρανκ Λάμπαρντ και Στίβεν Τζέραρντ της Εθνικής Αγγλίας.
Λίγα γκολ
Γίνεται αναφορά στα μόλις 12 γκολ

σε 10 αγώνες που πέτυχε η Εθνική στα προκριματικά του Μουντιάλ και σημειώνεται πως «μπορεί να πήραν το Euro 2004, αλλά η επιτυχία τους δεν ήρθε από την επίθεση» .
Στιβαρή άμυνα
Η ιστοσελίδα κάνει ειδική μνεία στον Παπασταθόπουλο «ο παίκτης της Μπορούσια αγωνίζεται στην... καρδιά της άμυνας», στον Μανωλά «το ανερχόμενο αστέρι του Ολυμπιακού», στον Χολέμπα «ικανός να βγαίνει στην επίθεση» και Τοροσίδη «ο πιθανός βασικός δεξιός μπακ».
Σταθερός τερματοφύλακας
Οι Αμερικανοί σχολιάζουν πως ο Ορέστης Καρνέζης βρήκε τον εαυτό του στη Γρανάδα, κερδίζοντας αυτοπεποίθηση με εμφανίσεις σαν εκείνη στο ματς με την Μπαρτσελόνα.
Κακή παράδοση
Γίνεται αναφορά στην μόλις τρίτη παρουσία μας σε Παγκόσμιο Κύπελλο και στα μέχρι τώρα νούμερα μάς που είναι: 6 αγώνες, 1 νίκη, 0 ισοπαλίες, 5 ήττες, 2 γκολ υπέρ, 15 γκολ κατά.
Λάμπαρντ και Τζέραρντ
Οι Αμερικανοί παρομοιάζουν τους Γιώργο Καραγκούνη και Κώστα Κατσουράνη, οι παλιοί της εθνικής και ο συνδετικός κρίκος με την ομάδα του 20004, σαν τους Λάμπαρντ και Τζέραρντ της εθνικής Αγγλίας.
Το ταλέντο
Για τους Γιάννη Φετφατζίδη και Παναγιώτη Κονέ σημειώνονται τα εξής: «Και οι δύο έχουν δυνατότητες για κάποια... μαγικά και είναι πιθανόν να τους δούμε, ειδικά αν η Ελλάδα χρειάζεται γκολ».
Τα στημένα
Ερωτηματικό παραμένει ποιος θα εκτελεί φάουλ και κόρνερ, με τους Χολέμπας, Τζαβέλλα και Καραγκούνη να είναι υποψήφιοι.
Το 4-3-3
«Η Ελλάδα είναι αμυντική ομάδα, αλλά ο Σάντος δεν είναι Ρεχάγκελ. Ο Πορτογάλος θέλει η ομάδα του να παίζει μπάλα. Ο Σάντος θέλει γρήγορες αντεπιθέσεις και έχει τους Σαμαρά, Σαλπιγγίδη και Μήτρογλου», αναφέρεται στο αφιέρωμα.
Αποχώρηση Σάντος
Η ιστοσελίδα χαρακτηρίζει επιτυχημένη τη θητεία του Φερνάντο Σάντος στην εθνική ομάδα με τον Πορτογάλο να έχει ήδη ανακοινώσει πως θα αποχωρήσει μετά το Μουντιάλ.
Το... περίεργο
Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα δεν κληρώνεται σε όμιλο με τη Νιγηρία και την Αργεντινή (είχε συμβεί το 1994 και το 2010).

Keywords
Τυχαία Θέματα