«Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τον Διεθνή Μαραθώνιο»

18:22 4/11/2012 - Πηγή: AEK365

Πριν από ένα χρόνο ήταν η πρώτη ελληνίδα που μπήκε στο Καλλιμάρμαρο στάδιο. Στα 23 της χρόνια, η Σοφία Ρήγα έχοντας την...άγνοια του τι πάει να πει κλασική διαδρομή κατάφερε να τερματίσει σε 2.45.41 και να αφήσει υποσχέσεις για το μέλλον της.

Σε λίγες μέρες νεαρή δρομέας θα επιστρέψει στο διεθνή Μαραθώνιο Αθηνών, προκειμένου να αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο γίνεται παράλληλα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή

της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας (2.41.00 το χαμηλό όριο, 2.38.00 το υψηλό). Η αθλήτρια του Ελευθέριου Βενιζέλου επέστρεψε πριν λίγες μέρες από την Κένυα, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασία της, δίπλα σε έναν από τους πιο γνωστούς προπονητές, τον Ρενάτο Κανόβα, που έχει υπό την επίβλεψη του γνωστούς δρομείς. «Βρέθηκα στο Ιτεν από τις 3 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου. Είχα την ευκαιρία να βρεθώ στο κάμπ του Κανόβα, το πρόγραμμα του οποίου συνεχίζω και ακολουθώ. Εχω ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών της περσινής σεζόν και είμαι αισιόδοξη, πως θα καταφέρω να εξασφαλίσω το όριο συμμετοχής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας», είπε η 24χρονη για να συμπληρώσει για τον αγώνα της 11ης Νοεμβρίου:

«Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το Διεθνή Μαραθώνιο. Χρόνο με το χρόνο, η διοργάνωση αποκτά όλο και μεγαλύτερη φήμη. Άνθρωποι που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν μάθαιναν για αυτό το γεγονός, τώρα θέλουν να συμμετάσχουν. Ιδιαίτερη σημασία έχει παίξει το γεγονός, ότι πλέον ο κόσμος γυμνάζεται και το κίνημα των δρομέων έχει μεγαλώσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα