Ο Γκιρτζίκης δεν δέχεται την λέξη «διεφθαρμένο»

15:25 13/2/2015 - Πηγή: AEK365

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, αναλύοντας τους άξονες του για τον αθλητισμό έκανε λόγο για διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον Γιώργο Γκιρτζίκη να διαφωνεί και να μην δέχεται τον συγκεκριμένο όρο.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Radio και σε ερώτηση για το αν το ποδόσφαιρο

είναι διεφθαρμένο, όπως ισχυρίστηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, απάντησε: "Στη συνάντηση μου με τον κύριο Κοντονή δεν διέκρινα κάτι τέτοιο. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά δεν χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη. Δεν αποδέχομαι αυτή τη λέξη. Είχαμε με τον υφυπουργό μια εγκάρδια συνομιλία και αφήσαμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθούμε και πάλι για να αναλυθούν όλα τα θέματα. Επίσης, τον έχω προσκαλέσει στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας και το έχει αποδεχθεί, οπότε, όπως καταλαβαίνετε, ανοίγεται μπροστά μας ένα άριστο πεδίο συνεργασίας".
Επίσης, ο Γιώργος Γκιρτζίκης μίλησε
- Για την επιλογή του Σέρχιο Μαρκαριάν: "Είναι διαφορετικό να παίρνεις έναν προπονητή στην αρχή της περιόδου, όπως με τον Ρανιέρι, και διαφορετικό μετά τα διαδοχικά ατυχή αποτελέσματα και τις αποχωρήσεις των Κλαούντιο Ρανιέρι και Γιώργου Σαρρή. Ο νέος προπονητής πρέπει να διαχειριστεί αυτή τη δύσκολη κατάσταση και τα πολύ κρίσιμα παιχνίδια για να πάρουμε την πρόκριση για το EURO του 2016. Ο Γιώργος Καραγκούνης, που είναι ο συνδετικός κρίκος Ομοσπονδίας και ομάδας, μας έλυσε τις απορίες και μας έπεισε ότι στην παρούσα φάση με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν, ο κ. Μαρκαριάν είναι ο καταλληλότερος και εντέλει δεχθήκαμε ομόφωνα την πρόταση του. Υπογράψαμε συμβόλαιο ενός έτους και θα συνεχίσει αν προκριθούμε".
- Για τα επιχειρήματα του Καραγκούνη υπέρ του Μαρκαριάν: "Μας είπε ότι είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, τη γλώσσα, έχει δουλέψει τόσο σε ελληνική ομάδα, όσο και σε Εθνική και κρίναμε ότι ήταν ο καταλληλότερος για να διαχειριστεί την κατάσταση, καθώς έχουμε λίγα παιχνίδια μπροστά μας τα οποία πρέπει να κερδίσουμε. Η ηλικία δεν παίζει κάποιο ρόλο, διότι δεν υπογράψαμε κάποια μακροχρόνια σύμβαση".
- Για το αν υπήρξε αργοπορία στη πρόσληψη προπονητή: "Δεν αργήσαμε, απλά μεσολάβησαν οι αλλαγές στην ΕΠΟ, ενώ έπρεπε να πάρουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να καταλήξουμε στην απόφαση. Δηλαδή τι να κάναμε; Την επομένη της εκλογής μου να αποφασίζαμε;".
- Για το πώς οραματίζεται την Εθνική: "Στις συναντήσεις που είχαμε με τον Γιώργο Καραγκούνη επισημάναμε αυτά που έφταιξαν με σκοπό να διορθώσουμε τα λάθη. Στόχος μου είναι να έχουμε ένα μοντέλο διοίκησης όμοιο με αυτό της εποχής Ρεχάγκελ με κύριο συστατικό την πειθαρχία".

Keywords
Τυχαία Θέματα