Μαρκαριάν: Για εμένα ήταν μια καλή οικονομική συμφωνία

14:18 13/2/2015 - Πηγή: AEK365

Τα χρήματα ήταν ένας από τους λόγους που συμφώνησε να αναλάβει ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας όπως παραδέχτηκε ο Σέρχιο Μαρκαριάν ο οποίος μίλησε και για τη συμβολή του Γιώργου Καραγκούνη στη συμφωνία.
Σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Ουρουγουάης, την Ovation, ο Σέρχιο Μαρκαριάν αναφερόμενος στους λόγους που αποδέχτηκε

την πρόταση δήλωσε: "Πρώτον, επειδή αγαπάω την Ελλάδα, όπου έχω πάει ήδη, ξέρω το ποδόσφαιρο τους και πάντα μου φέρθηκαν πολύ καλά. Εκτός αυτού, για οποιονδήποτε προπονητή είναι μεγάλη τιμή να κατευθύνει την εθνική ομάδα μιας χώρας και τρίτον, επειδή για εμένα είναι μια σημαντική οικονομική συμφωνία. Με όλα αυτά για εμένα είναι ένα δώρο που μου έκανε ο Θεός".
Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας μίλησε για τις επαφές που έγιναν: "Η Ελλάδα ήταν μια πιθανότητα. Είχα κάποιες επαφές και το μέλλον μου έδειχνε να είναι στο Μεξικό ή σε κάποια ομάδα της Ευρώπης. Η Ελλάδα ήρθε στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες".
Για τη συμβολή του Γιώργου Καραγκούνη, είπε: "Ήταν το κλειδί. Τον είχα ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό και σήμερα είναι αθλητικός διευθυντής της Ομοσπονδίας. Φυσικά ήταν πολύ σημαντικό αυτό. Προφανώς δεν θα είχε γίνει κάτι χωρίς τη δική του υποστήριξη και τη τελική σύσταση του.
Θα πάω τις επόμενες μέρες. Ελπίζω να είμαι εκεί την επόμενη εβδομάδα. Σκοπεύω να αρχίσω αμέσως να παρακολουθώ αγώνες του πρωταθλήματος. Ευτυχώς ξέρω καλά τη ποδοσφαιρική πραγματικότητα και προσπαθώ να ενημερώνομαι συνεχώς. Μόλις άρχισα να σκέφτομαι αυτό το ενδεχόμενο έψαξα ακόμα περισσότερα πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο".
Σε ερώτηση για τα ελληνικά και αν θα προκύψει πρόβλημα στην επικοινωνία, ο Μαρκαριάν απάντησε λέγοντας πως "δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν θα χρειαστώ μεταφραστή. Ευτυχώς, μιλώ άπταιστα ελληνικά".
Ο Μαρκαριάν αναφέρθηκε και στο προπονητικό τιμ: "Θα είναι μαζί μου ο Roland Marcenaro ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και ένας Έλληνας προπονητής. Αυτό είχε ήδη καθοριστεί όταν έγινε η συμφωνία".
Για τη κατάσταση στην Εθνική Ελλάδας, ο Ουρουγουανός είπε: "Πάντα ένας στόχος αποτελεί και μια πρόκληση. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση, η φιλοδοξία είναι αυτή τη στιγμή στο... μηδέν, δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση και υπάρχει μόνο μια μικρή ελπίδα. Θέλουμε να αντιστρέψουμε αυτή τη κατάσταση".
Για τον ερχομό του στην Ελλάδα, ο Μαρκαριάν υπογράμμισε πως θα φέρει και την οικογένεια του σημειώνοντας πως "παντού πάμε μαζί. Έτσι και αλλιώς ετοιμάζαμε τα πράγματα για να πάμε στο Μεξικό. Η Ελλάδα ήρθε σε απροσδόκητη στιγμή. Έγιναν τα πάντα πολύ γρήγορα, για αυτό λέω ότι είναι ένα δώρο που μου έκανε ο Θεός".

Keywords
Τυχαία Θέματα