Ο Ερντογάν κατηγορεί τη Γαλλία για γενοκτονία!

20:56 23/12/2011 - Πηγή: AEK365

Με τα... ίσα ανταποδίδει η Τουρκία στη Γαλλία για την ψήφιση του νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την μη αποδοχή της αρμενικής γενοκτονίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί την Γαλλία για γενοκτονία στην περίπτωση της αποικιοκρατίας της στην Αλγερία.

«Εκτιμάται ότι 15% του πληθυσμού της Αλγερίας σφαγιάστηκε από τους Γάλλους από το 1945. Πρόκειται για γενοκτονία» δήλωσε ο Ερντογάν σε

συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στις βιαιότητες που διαπράχθηκαν κατά τη διαδικασία της ανεξαρτησίας της Αλγερίας από τη γαλλική κυριαρχία, μεταξύ 1945 και 1962.

Δήλωσε ακόμη ότι ο Νικολά Σαρκοζί προσπαθεί να κερδίσει ψήφους υποδαυλίζοντας την ισλαμοφοβία και την τουρκοφοβία. «Ποντάρει στο μίσος για τον μουσουλμάνο και τον Τούρκο έχοντας εκλογική σκοπιμότητα» υπογράμμισε.

«Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί άρχισε να αναζητεί εκλογικά οφέλη χρησιμοποιώντας το μίσος για τον μουσουλμάνο και τον Τούρκο» επανέλαβε.

«Η ψηφοφορία που έλαβε χώρα στη Γαλλία, μια Γαλλία όπου ζουν σχεδόν πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνοι, έδειξε σαφώς σε ποιο σημείο ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και η ισλαμοφοβία έχουν λάβει επικίνδυνες διαστάσεις στη Γαλλία και την Ευρώπη» τόνισε.

Ο Ερντογάν κάλεσε τη Γαλλία να αναλογιστεί το δικό της παρελθόν και να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Αν ο Γάλλος πρόεδρος δεν γνωρίζει ότι υπήρξε μια γενοκτονία, μπορεί να ρωτήσει τον πατέρα του Παλ Σαρκοζί, ο οποίος ήταν λεγεωνάριος στην Αλγερία στη δεκαετία του 1940. Είμαι βέβαιος ότι ο Παλ Σαρκοζί έχει πολλά να πει στο γιο του για τις σφαγές που διέπραξαν οι Γάλλοι στην Αλγερία» τόνισε.

Ήδη, ο Ερντογάν προχώρησε σε αντίποινα ανακαλώντας τον Τούρκο πρεσβευτή στο Παρίσι, διακόπτοντας τη στρατιωτική συνεργασία με τη Γαλλία και «παγώνοντας» τις διμερείς πολιτικές και οικονομικές επαφές.

Από την πλευρά του, ο Νικολά Σαρκοζί απαντώντας ζήτησε από την Τουρκία να επιδείξει σεβασμό στις «πεποιθήσεις» του καθενός.

«Σέβομαι τις πεποιθήσεις των Τούρκων φίλων μας, είναι μια μεγάλη χώρα, ένας μεγάλος πολιτισμός, οφείλουν να σέβονται τη δική μας χώρα και πολιτισμό» δήλωσε ο Σαρκοζί στους Γάλλους δημοσιογράφους στην Πράγα, όπου μετέβη για την κηδεία του πρώην προέδρου της Τσεχίας Βάτσλαβ Χάβελ.

«Η Γαλλία δεν δίνει μαθήματα σε κανέναν, ούτε και προτίθεται να πάρει» τόνισε ο Σαρκοζί.

«Η Γαλλία δεν ζητεί την εξουσιοδότηση, η Γαλλία έχει πεποιθήσεις, ανθρώπινα δικαιώματα, σεβασμό στη μνήμη» προσέθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα