Ο εφημέριος που αποκάλυψε σε 5χρονα ότι δεν υπάρχει Άι Βασίλης

23:30 13/12/2013 - Πηγή: AEK365

Ένας εφημέριος στη Βρετανία προκάλεσε... σοκ σε μικρά παιδάκια, όταν τους αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης! Ο εφημέριος Σάιμον Τάτον Μπράουν μιλώντας σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση δημοτικού σχολείου στο Τσίπενχαμ της Βρετανίας σε παιδιά ηλικίας από πέντε έως 11 ετών είπε ότι ο Άγιος Βασίλης δεν είναι αληθινός.

Βέβαια, το πραγματικό πρόβλημα δεν ήταν αυτό αλλά το ότι συνέχισε να λέει κι άλλα....

Ο Μπράουν είπε ότι ο Άγιος Βασίλης ή Πατέρας των Χριστουγέννων σύμφωνα με τη δυτική παράδοση, βασίζεται σε έναν αιμοσταγή

θρύλο με πρωταγωνιστή τον Σεν Νίκολας.

«Ο άγιος αυτός άνθρωπος έφερε πίσω στη ζωή τρία παιδάκια, τα οποία είχαν δολοφονηθεί από έναν άκαρδο και μοχθηρό χασάπη. Ο χασάπης έσφαξε τα παιδιά και πουλούσε το κρέας τους», είπε ο εφημέριος στα παιδιά. Οι γονείς δήλωσαν ότι τα παιδιά επέστρεψαν σπίτι σε κατάσταση σοκ.

Επίσης, αμφισβήτησε και το έθιμο με τις κρεμασμένες κάλτσες στο τζάκι όπου ο πατέρας των Χριστουγέννων αφήνει τα δώρα για τα παιδιά. Είπε ότι ένα από τα δώρα του Σεν Νίκλας έπεσε από λάθος σε μια καμινάδα μιας φτωχής οικογένειας, η οποία είχε κρεμάσει μια κάλτσα στο τζάκι για να τη στεγνώσει και όχι για να μοιράσει δώρα στα φτωχά παιδιά.

Κάποιες μητέρες αποφάσισαν να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να συμμετέχουν στη χορωδία της εκκλησίας που λειτουργεί ο εν λόγω εφημέριος.

Ωστόσο, αργότερα ο εφημέριος κατάλαβε ότι είχε κάνει λάθος.

«Δεν είχα την πρόθεση να τα τρομάξω», είπε ο εφημέριος Σάιμον, «παραδέχομαι ότι ήταν λάθος μου». Πάντως είχε και μια δικαιολογία, γι' αυτό: «Είχα ξεχάσει το λόγο μου στο σπίτι και έπρεπε να αυτοσχεδιάσω», είπε ο εφημέριος ο οποίος συνταξιοδοτείται σε ένα χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα