Ο διευθυντής της Bild κάνει διακοπές στην Ελλάδα!

20:42 9/7/2012 - Πηγή: AEK365

Παρά το γεγονός ότι η εφημερίδα Bild τα τελευταία δύο χρόνια έχει επιδοθεί σε έναν συνεχή πόλεμο κατά της Ελλάδας, αυτό δεν εμπόδισε τον διευθυντή της εφημερίδας, Κάι Ντίεκμαν να κάνει τις διακοπές του στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Λέρο! Ίσως μάλιστα να ακολούθησε τη συμβουλή του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε που συμβούλευε τους δημοσιογράφους της BILD να κάνουν διακοπές

στην Ελλάδα, μήπως και αλλάξουν γνώμη για τη χώρα μας.

Ο Ντίεκμαν το 2002 αναμόρφωσε την εφημερίδα και την κατέστησε πρώτη σε κυκλοφορία σε όλη την Ευρώπη με 2.000.000 καθημερινούς αναγνώστες. Μάλιστα, το protothema.gr κατάφερε να μιλήσει μαζί του, ώστε να πάρουμε όλοι μια ιδέα για τις απόψεις του σφοδρότερου επικριτή της Ελλάδας. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα είναι η πρώτη συνέντευξη που ο ίδιος έδωσε ποτέ σε διεθνές Μέσο Ενημέρωσης καθώς σπάνια δίνει συνεντεύξεις.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα. Έχω έλθει πολλές φορές τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Κρήτη, την Πάρο, την Σαντορίνη. Σας γνωρίζω καλά και πραγματικά η χώρα σας μου αρέσει πάρα πολύ».

Ο κ. Ντίεκμαν βρέθηκε για διακοπές αρχικά στο Bodrum της Τουρκίας κι από εκεί πέρασε στη Λέρο. «Ήταν μια ξαφνική απόφαση της παρέας μας η οποία ως επιλογή μας δικαίωσε. Τα πάντα εδώ είναι εξαιρετικά. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι πως από τους Μιναρέδες της Τουρκίας, μέσα σε δύο μόλις μίλια βρέθηκα στις ορθόδοξες εκκλησίες της Λέρου. Κι όλη η απόσταση μεταξύ αυτών των δύο διαφορετικών θρησκειών είναι να φανταστεί κανείς 2 ναυτικά μίλια!» υπογραμμίζει.

Μάλιστα, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια και στη φιλοξενία των Ελλήνων.

«Μου έκανε πραγματική εντύπωση ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Μύλος. Ο Τάκης. Ένας φιλόξενος κι εξαιρετικός άνθρωπος. Χάρηκα επίσης που είδα το νησί γεμάτο με τουρίστες τόσο από τη Γερμανία, όσο και από την Τουρκία. Είναι θετικό στοιχείο αυτό για τις διμερείς σχέσεις. Πάντως ως Γερμανός δεν είχα κανένα πρόβλημα στην πατρίδα σας. Δεν αντιμετώπισα εχθρότητα» τονίζει.

Σχετικά με τα όσα αρνητικά γράφονται στην εφημερίδα του για την Ελλάδα εξηγεί:

«Δεν είναι του χαρακτήρα μου να δίνω συμβουλές. Η Γερμανία είναι μία από τις χώρες που δίνουν εγγυήσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι όλες. Απλά όταν δίνεις χρήματα απαιτείς και εγγυήσεις μεταρρυθμίσεων. Αυτό ζήτησε εξάλλου και η Γαλλίδα πρόεδρος του ΔΝΤ κα. Λαγκάρντ. Δεν το ζήτησαν μόνο οι Γερμανοί. Είναι εν πολλοίς και θέμα των εσωτερικών εξελίξεων στη Γερμανία, αφού σε μεγάλο βαθμό τα χρήματα που θα δοθούν θα αποτελέσουν μέρος των εκλογών στη χώρα μας. Ξέρετε οι πολιτικοί μας, όπως και οι δικοί σας θέλουν να επανεκλεγούν. Όταν λοιπόν εξαιτίας της Ελλάδος δημιουργούνται προβλήματα στην επανεκλογή τους, λογικό είναι να σας πιέζουν για μεταρρυθμίσεις. Κατανοώ πως τα μέτρα που πρέπει να παρθούν στη χώρα σας είναι αντιδημοφιλή. Επειδή και η Γερμανία σας πιέζει να τα πάρετε να γίνεται με τη σειρά της αντιδημοφιλής. Όμως η φιλία Γερμανών και Ελλήνων είναι μια πραγματικά μεγάλη φιλία. Δεν θα χαλάσ

Keywords
Τυχαία Θέματα