Ο Μπουτάρης κάνει γιόγκα και μιλά για τη ζωή του! (VIDEO)

23:09 19/11/2012 - Πηγή: AEK365

Όπως είχε γίνει γνωστό πριν από μερικές εβδομάδες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης είναι ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ «Ένα βήμα μπροστά» (One Step Ahead) του Θεσσαλονικιού κινηματογραφιστή, Δημήτρη Αθυρίδη. Θέμα του ντοκιμαντέρ είναι η ζωή και η πολιτική ανέλιξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί επί δέκα εβδομάδες τον Γιάννη Μπουτάρη κατά την διάρκεια της

προεκλογικής περιόδου στις δημοτικές εκλογές του 2010 στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μπουτάρης μεταξύ άλλων μιλά για την απώλεια της συντρόφου του, τον προεκλογικό του αγώνα, αλλά και την καθημερινότητά του. Η κάμερα ακολουθεί τον δήμαρχο συνεχώς και τον δείχνει σε στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης, να δοκιμάζει τα κρασιά του, να συνομιλεί με κόσμο, να εκκλησιάζεται αλλά και να κάνει γιόγκα.

«Δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω ή να βάλω τα κλάματα. Όταν πέθανε η γυναίκα μου, ήξερα ότι πρέπει να κάνω μια νέα αρχή», αναφέρει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην κάμερα.

Το ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα στις 22 και 24 Νοεμβρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ στα πλαίσια του ολλανδικού International Documentary Film Festival.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες τον χειμώνα του 2013 και τον Μάιο στο Γαλλο-γερμανικό κανάλι ΑΡΤΕ στο πλαίσιο της θεματικής ημέρας «Μια ημέρα για την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα